Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Adam Novosad TASR
4. októbra 2022, 8:45
Čas čítania 1:18

Elon Musk predstavil svoj „mierový plán“ pre Ukrajinu. Choď do*iti, opakuješ ruskú propagandu, odkázali mu zástupcovia Ukrajiny

Kategória:
News
Uložiť Uložené
Elon Musk predstavil svoj „mierový plán“ pre Ukrajinu. Choď do*iti, opakuješ ruskú propagandu, odkázali mu zástupcovia Ukrajiny
Zdroj: Getty Images/NDZ/Star Max/GC Images

Muskov plán sa nestretol s pochopením ukrajinských predstaviteľov.

Miliardár Elon Musk v pondelok na sociálnej sieti Twitter predstavil svoj mierový plán pre Ukrajinu. Novinári aj akademici mu však vzápätí odporučili, aby radšej ostal pri technológiách a investíciách.


„Treba opätovne usporiadať voľby v anektovaných oblastiach pod dohľadom OSN. Ak to bude vôľa ľudí, Rusko sa odtiaľ stiahne. Krym nech sa oficiálne stane súčasťou Ruska, ako to bolo od roku 1783 (až do chyby Nikitu Chruščova). Je potrebné zabezpečiť zásobovanie Krymu vodou. Ukrajina zostane neutrálna,“ napísal Musk v pondelok.

Tieto body predstavil ako svoj mierový plán pre Ukrajinu, ktorá by podľa predstáv najbohatšieho muža sveta prišla o výraznú časť územia a navyše by mohla naozaj stratiť regióny, ktoré Kremeľ anektoval po pseudoreferendách. 

15. marca 2024, 13:47 Čas čítania 1:28 Vyskúšala som bota, ktorý mi pomohol vybrať kandidáta v ruských voľbách. Radšej než voliť Putina mi poradil znehodnotiť lístok Vyskúšala som bota, ktorý mi pomohol vybrať kandidáta v ruských voľbách. Radšej než voliť Putina mi poradil znehodnotiť lístok

„Toto je najpravdepodobnejší výsledok – je to len otázka toho, koľko ľudí ešte predtým zomrie,“ argumentoval Musk, prečo si myslí, že by Krym mal automaticky pripadnúť Rusku. „Za povšimnutie stojí aj to, že možným výsledkom, aj keď nepravdepodobným, tohto konfliktu je jadrová vojna,“ zakončil svoje zamyslenie miliardár.

Ukrajinci reagovali nahnevaneNa tieto tweety najkontroverznejšie zareagoval ukrajinský veľvyslanec v Nemecku Andrij Melnyk, ktorý Muska poslal kade ľahšie. „Choď doriti, to je moja veľmi diplomatická odpoveď,“ odkázal Muskovi.

Ukrajinský prezidentský poradca Mychajlo Podoľak mu odpovedal, že má lepší návrh: „1. Ukrajina oslobodí svoje územia. Vrátane anektovaného Krymu. 2. Rusko bude demilitarizované a zbavené jadrových zbraní, aby už nemohlo ohrozovať iných. 3. Vojnoví zločinci budú predvedení pred medzinárodný tribunál,“ reagoval podráždene na Twitteri.


Na Muskov mierový plán zareagoval aj ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. Na Twitteri v pondelok večer spustil hlasovanie s otázkou: „Ktorého Elona Muska máte radšej? – Toho, ktorý podporuje Ukrajinu. – Toho, ktorý podporuje Rusko.“ Hlasovať je možné do utorka večera a momentálne výrazne vedie Musk podporujúci Ukrajinu.

Domov
Zdieľať
Diskusia