Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Eduard Starkbauer
8. októbra 2022, 10:49
Čas čítania 0:41

Gynekológ Robert Hadden sexuálne obťažoval 147 žien. Nemocnice ich odškodnia 165 miliónmi dolárov

Kategória:
News
Uložiť Uložené
Gynekológ Robert Hadden sexuálne obťažoval 147 žien. Nemocnice ich odškodnia 165 miliónmi dolárov
Zdroj: Pexels/Pavel Danilyuk/volně k užití

Prokurátori v žalobe Haddena označujú za „predátora v bielom plášti“.

Dve nemocnice v štáte New York vyplatia 165 miliónov dolárov 147 obetiam sexuálneho obťažovania. Dopúšťal sa ho gynekológ Robert Hadden, ktorého ešte v roku 2016 súd uznal vinným zo sexuálnych deliktov. Hadden sa vzdal lekárskej licencie a na federálny súd v otázke zneužívania mladých pacientok ešte čaká na slobode. Prokurátori v žalobe podľa NY Post Haddena označujú za „predátora v bielom plášti“.

Ženy mal sexuálne obťažovať vyše 20 rokov. Za obete si vyberal predovšetkým mladé obete. Patrilo medzi ne aj dievča, pri ktorého pôrode profesionálne asistoval. Kolumbijská univerzitná nemocnica a Presbyteriánska nemocnica v New Yorku oznámili výšku odškodnenia po tom, ako ešte minulý rok vytvorili kompenzačný fond vo výške 71 miliónov dolárov pre 79 bývalých pacientok.

Kolumbijská univerzitná nemocnica v oficiálnom vyhlásení uviedla: „Hlboko ľutujeme bolesť, ktorú utrpeli pacientky Roberta Haddena, a dúfame, že tieto uznesenia poskytnú určitú mieru podpory ženám, ktorým ublížil. Všetky ženy, ktoré sa prihlásili, musíme pochváliť.“

Anketa:
Stretla si sa s nevhodným správaním pri prehliadke u gynekológa?
Áno.
Nie.
Áno.
22 %
Nie.
78 %
Domov
Zdieľať
Diskusia