Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Ema Stanovská
4. októbra 2022, 20:00
Čas čítania 1:41

Top 3 v utorok: Dušanovi Dědečkovi hrozí doživotie, Igora Matoviča neodvolali a Elona Muska chváli Kremeľ

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Toto sú top správy dnešného dňa.

Dušanovi Dědečkovi hrozí doživotie

Polícia navrhuje väzbu pre opitého vodiča Dušana Dědečka, ktorý spôsobil v nedeľu tragickú nehodu v centre Bratislavy s piatimi obeťami. Obvinili ho z trestného činu všeobecného ohrozenia. V prípade preukázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na 20 až 25 rokov alebo na doživotie. Polícia o tom informovala na Facebooku.

3. októbra 2022, 12:12 Čas čítania 0:27 Celé to netrvalo ani 10 sekúnd. Bolo tam zmotané telo, prešiel po ňom autom, hovorí muž, ktorý videl nehodu na Zochovej Celé to netrvalo ani 10 sekúnd. Bolo tam zmotané telo, prešiel po ňom autom, hovorí muž, ktorý videl nehodu na Zochovej

„V prípade preukázania viny pred súdom hrozí obvinenému mužovi v zmysle zákona za toto konanie trest odňatia slobody na dvadsať až dvadsaťpäť rokov alebo trest odňatia slobody na doživotie. Zo strany vyšetrovateľa bol v tejto súvislosti spracovaný aj podnet k návrhu na väzobné stíhanie obvineného muža,“ napísala polícia na Facebooku.

Viac sa dočítaš tu.

dedecek, zochova
Zdroj: TASR/Alexandra Kubalová, https://deaflympic.sk/

Igora Matoviča neodvolali z postu ministra financií

Igor Matovič bude aj naďalej ministrom financií, opozičná strana SaS neuspela pri jeho odvolávaní. Za odvolanie ministra financií hlasovali opoziční poslanci z Hlasu-SD, zo Smeru-SD a z SaS.

Mimoriadnu schôdzu iniciovala SaS, pričom návrh na vyslovenie nedôvery podpísalo 32 poslancov. Okrem SaS ho podporili nezaradení Miroslav Kollár a Tomáš Valášek i deväť poslancov z mimoparlamentného Hlasu-SD.

Minister financií dnes na Facebooku informoval, že Európska komisia by mala umožniť Slovensku použiť na riešenie energetickej krízy nevyčerpané eurofondy.

„Dnes som na rokovaní Ecofinu, všetkých ministrov financií Európskej únie, v Luxemburgu a EK práve ústami výkonného podpredsedu Valdisa Dombrovskisa dala na našu žiadosť verejný prísľub, že Komisia urobí kroky, ktoré umožnia Slovensku použiť na riešenie energetickej krízy nevyčerpané eurofondy z obdobia 2014 až 2020,“ napísal Matovič v statuse.

Viac sa dočítaš tu.

matovič
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Kremeľ pochválil Elona Muska za návrh mierového plánu

Kremeľ v utorok pochválil podnikateľa Elona Muska za návrh možnej mierovej dohody na ukončenie vojny na Ukrajine. Vyplýva to z vyjadrenia hovorcu Kremľa Dmitrija Peskova, informuje TASR podľa správy britského denníka The Guardian.


„Je veľmi pozitívne, že niekto ako Elon Musk hľadá mierové východisko z tejto situácie,“ povedal Peskov. Podľa jeho slov Musk – na rozdiel od mnohých profesionálnych diplomatov – stále hľadá spôsoby, ako dosiahnuť mier. „A dosiahnutie mieru bez splnenia ruských podmienok je absolútne nemožné,“ dodal.


Podnikateľ vytvoril v pondelok na sociálnej sieti Twitter hlasovanie o svojom návrhu mierovej dohody medzi Moskvou a Kyjevom. Musk navrhuje natrvalo postúpiť polostrov Krym Rusku, usporiadanie nových referend v štyroch okupovaných oblastiach na východe Ukrajiny pod záštitou OSN a súhlas Ukrajiny s neutralitou.

Viac sa dočítaš tu.

Elon Musk
Zdroj: Getty Images/Maja Hitij

Instagramový post dňa

Kanye West si na svoju módnu prehliadku v Paríži obliekol mikinu s kontroverzným nápisom White Lives Matter – sloganom obľúbeným medzi pravicovými extrémistami. Raper v Paríži svetu predstavil najnovšiu kolekciu Season 9 od vlastnej značky Yeezy. Kúsky z novej kolekcie však zatienil odkazom, ktorý hrdo nosil na mikine.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa @dondatimes

Domov
Zdieľať
Diskusia