Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Ema Stanovská
4. októbra 2022, 14:52
Čas čítania 0:46

Slováci dostanú miliardy eur z eurofondov na riešenie energetickej krízy. „Je to obrovský úspech Slovenska,“ vraví Igor Matovič

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Komisia podľa slov Igora Matoviča urobí kroky, ktoré umožnia Slovensku použiť na riešenie energetickej krízy nevyčerpané eurofondy z obdobia 2014 až 2020.

Európska komisia by mala umožniť Slovensku použiť na riešenie energetickej krízy nevyčerpané eurofondy. Informoval o tom na sociálnej sieti minister financií Igor Matovič, ktorý v tejto súvislosti skonštatoval, že ide o „veľký deň pre Slovensko“.


„Dnes som na rokovaní Ecofinu, všetkých ministrov financií Európskej únie, v Luxemburgu a EK práve ústami výkonného podpredsedu Valdisa Dombrovskisa dala na našu žiadosť verejný prísľub, že Komisia urobí kroky, ktoré umožnia Slovensku použiť na riešenie energetickej krízy nevyčerpané eurofondy z obdobia 2014 až 2020,“ napísal minister v statuse.


Podľa Matoviča je to obrovský úspech Slovenska. „Jediní sme o to žiadali a viac-menej jediným nám táto zmena pomôže. Veľká vďaka patrí premiérovi Eduardovi Hegerovi aj za jeho osobnú intervenciu,“ podčiarkol minister financií.


„Je to mimoriadne veľká vec, ktorá nám umožní domácnosti a firmy na Slovensku previesť cez energetickú krízu so silnou pomocnou rukou štátu. Celková pomoc ľuďom tak dosiahne dokopy až rádovo miliardy eur,“ dodal Matovič.

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

Ministra financií dnes na mimoriadnej schôdzi odvolávali poslanci za strany Hlas-SD, Smer-SD a SaS. To sa napokon nepodarilo, a tak Igor Matovič naďalej ostáva na ministerskej stoličke. Po schôdzi k návrhu na vyslovenie nedôvery Matovičovi bude v utorok pokračovať riadna schôdza skrátenými legislatívnymi konaniami.

Domov
Zdieľať
Diskusia