Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Viktor Kniš
4. októbra 2022, 11:38
Čas čítania 0:28

Igora Matoviča neodvolali z postu ministra financií

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Igor Matovič zostáva ministrom financií.

Igor Matovič bude aj naďalej ministrom financií, opozičná strana SaS neuspela pri jeho odvolávaní. Za odvolanie ministra financií hlasovali opoziční poslanci z Hlasu-SD, zo Smeru-SD a z SaS.

NR SR
Zdroj: NR SR

Mimoriadnu schôdzu iniciovala SaS, pričom návrh na vyslovenie nedôvery podpísalo 32 poslancov. Okrem SaS ho podporili nezaradení Miroslav Kollár a Tomáš Valášek i deväť poslancov z mimoparlamentného Hlasu-SD.


„Svoje povinnosti Matovič neplní v záujme občanov. Spôsobom výkonu funkcie ministra financií porušuje ústavu a zákony a podkopáva vieru občianskej spoločnosti v čestný a zodpovedný výkon funkcie,“ argumentujú poslanci SaS s tým, že svojimi nápadmi a návrhmi ruinuje verejné financie a svojím prístupom sťažuje činnosť vlády.


Po schôdzi k návrhu na vyslovenie nedôvery Matovičovi bude v utorok pokračovať riadna schôdza skrátenými legislatívnymi konaniami.

Domov
Zdieľať
Diskusia