Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Ema Stanovská
4. októbra 2022, 16:30
Čas čítania 1:25

Kremeľ pochválil Elona Muska za návrh mierového plánu pre Ukrajinu

Kategória:
News
Uložiť Uložené

„Je veľmi pozitívne, že niekto ako Elon Musk hľadá mierové východisko z tejto situácie,“ povedal hovorca Kremľa Dmitrij Peskov.

Kremeľ v utorok pochválil podnikateľa Elona Muska za návrh možnej mierovej dohody na ukončenie vojny na Ukrajine. Vyplýva to z vyjadrenia hovorcu Kremľa Dmitrija Peskova, informuje TASR podľa správy britského denníka The Guardian.


„Je veľmi pozitívne, že niekto ako Elon Musk hľadá mierové východisko z tejto situácie,“ povedal Peskov. Podľa jeho slov Musk – na rozdiel od mnohých profesionálnych diplomatov – stále hľadá spôsoby, ako dosiahnuť mier. „A dosiahnutie mieru bez splnenia ruských podmienok je absolútne nemožné,“ dodal.


Podnikateľ vytvoril v pondelok na sociálnej sieti Twitter hlasovanie o svojom návrhu mierovej dohody medzi Moskvou a Kyjevom. Musk navrhuje natrvalo postúpiť polostrov Krym Rusku, usporiadanie nových referend v štyroch okupovaných oblastiach na východe Ukrajiny pod záštitou OSN a súhlas Ukrajiny s neutralitou.


V utorok o 14.00 h SELČ bolo v ankete na Muskovom profile zaznamenaných viac ako 2,5 milióna hlasov, pričom takmer 60 percent respondentov bolo proti navrhovanému plánu.

Peskov tvrdí, že hlasovanie ovplyvňujú falošné twitterové účty, tzv. boti, ale neposkytol o tom žiaden dôkaz. Hovorca Kremľa dodal, že Moskva je stále otvorená rokovaniam o ukončení konfliktu na Ukrajine.


Na Muskov mierový plán zareagoval ešte v pondelok večer aj ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. Na Twitteri spustil hlasovanie s otázkou: „Ktorého Elona Muska máte radšej? – Toho, ktorý podporuje Ukrajinu. – Toho, ktorý podporuje Rusko.“ Prvú možnosť zvolilo do utorka 14.00 h SELČ viac ako 79 percent z vyše 2,1 milióna hlasujúcich. Hlasovať je možné do večera.

Na tweety Elona Muska najkontroverznejšie zareagoval ukrajinský veľvyslanec v Nemecku Andrij Melnyk, ktorý Muskovi odkázal: „Choď dor*ti, to je moja veľmi diplomatická odpoveď.“ 

15. marca 2024, 13:47 Čas čítania 1:28 Vyskúšala som bota, ktorý mi pomohol vybrať kandidáta v ruských voľbách. Radšej než voliť Putina mi poradil znehodnotiť lístok Vyskúšala som bota, ktorý mi pomohol vybrať kandidáta v ruských voľbách. Radšej než voliť Putina mi poradil znehodnotiť lístok

Ukrajinský prezidentský poradca Mychajlo Podoľak mu odpovedal, že má lepší návrh: „1. Ukrajina oslobodí svoje územia. Vrátane anektovaného Krymu. 2. Rusko bude demilitarizované a zbavené jadrových zbraní, aby už nemohlo ohrozovať iných. 3. Vojnoví zločinci budú predvedení pred medzinárodný tribunál,“ reagoval na Twitteri.

Domov
Zdieľať
Diskusia