Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Adam Novosad TASR
4. októbra 2022, 13:29
Čas čítania 0:55

V Kyjeve zásobujú evakuačné centrá jódovými tabletkami pre prípad ruského jadrového útoku. Zelenskyj odmietol rokovať s Putinom

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Vladimir Putin sa vyhrážal, že okupované ukrajinské územia bude chrániť všetkými dostupnými spôsobmi.

Kyjevský magistrát zásobuje evakuačné centrá jódovými tabletkami v rámci prípravy na možný jadrový útok na ukrajinskú metropolu.


Tabletky sú určené pre obyvateľov v oblastiach zasiahnutých radiáciou v prípade evakuácie, uviedol magistrát vo vyhlásení. Jódové tabletky pomáhajú chrániť štítnu žľazu pred účinkom rádioaktívneho jódu, ak sa užijú krátko pred ožiarením alebo bezprostredne po ňom. 


Ruský prezident Vladimir Putin nedávno vyhlásil, že na ochranu ruského územia – vrátane štyroch anektovaných ukrajinských oblastí – je odhodlaný použiť „všetky dostupné prostriedky“.

Zelenskyj je pripravený rokovať s budúcim ruským prezidentom

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v utorok podpísal dekrét, ktorým oficiálne vyhlásil vyhliadky na rokovania s ruským prezidentom Vladimirom Putinom za nemožné.


Dekrét formalizoval Zelenského piatkové vyjadrenia, keď Putin vyhlásil za súčasť Ruska štyri okupované ukrajinské regióny – Doneckú a Luhanskú oblasť a časti Chersonskej a Záporožskej oblasti.


„On (Putin) nevie, čo je dôstojnosť a čestnosť. Preto sme pripravení na dialóg s Ruskom, ale s iným ruským prezidentom,“ vyhlásil v piatok Zelenskyj.


Putin v piatok oslávi 70. narodeniny a ruskej politickej scéne dominuje už viac ako dve desaťročia, píše Reuters. Na základe ústavných reforiem by mohol zostať pri moci až do roku 2036.

Domov
Zdieľať
Diskusia