Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Viktor Kniš TASR
2. októbra 2022 o 9:49
Čas čítania 1:27

Pellegrini si opäť pomýlil svoju stranu Hlas so Smerom. Jeho poslanci si to ani nevšimli

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Nestalo sa to prvýkrát.

„Zároveň sme veľmi jasne povedali, že Smer bude robiť politiku takú, ktorá posilní úlohu štátu v tých oblastiach, v ktorých zlyhal,“ povedal Peter Pellegrini na víkendovom sneme strany Hlas-SD. Nebolo by to prvýkrát, čo si predseda svoju stranu pomýlil so stranou Roberta Fica, kde dlhé roky pôsobil na rôznych funkciách vrátane postu predsedu vlády. 

Na úsmevný moment z pracovného stretnutia členov strany upozornila satirická stránka Zomri, ktorá si zároveň všimla, že podpredsedníčka strany Denisa Saková sa pokúsila predsedu opraviť. Zvyšok popredných členov strany ďalej stál s kamennou tvárou. Pellegrini sa pomýlil už aj v minulosti, upozornil na to napríklad portál Plus jeden deň.

Peter Pellegrini rečnil na sneme takmer hodinu. Kritizoval premiéra Eduarda Hegera, ministra financií Igora Matoviča a ich prístup k zdražovaniu a energetickej kríze. Slovensko podľa neho potrebuje stabilitu, ľudia pre infláciu chudobnejú, hrozí recesia a vláda nedokázala prijať adekvátne opatrenia. Zopakoval, že jediným riešením sú podľa strany Hlas-SD predčasné parlamentné voľby.

Hlas-SD nie je liberálna strana, odkázal Pellegrini Ficovi

Šéf opozičného Smeru-SD Robert Fico poslal Hlasu-SD videoodkaz cez svoje sociálne siete. „Je v súlade so všetkou politickou logikou tvrdiť, že spolupráca Smeru a Hlasu, dvoch sociálnodemokratických strán, je presne tou ponukou, ktorú ľudia na Slovensku nielen chápu, ale aj výrazne podporia,“ odkázal Fico Pellegrinimu vo výzve na spoluprácu. Robert Fico zároveň podprahovo zaútočil na Pellegriniho, že sa možno bude chcieť radšej spolčiť s liberálnymi stranami, ako napríklad SaS alebo Progresívne Slovensko. 

27. júna 2024 o 14:30 Čas čítania 4:12 Kritizovanú bratislavskú kaviareň ľudia obvinili, že okopírovala dizajn poľskej pekárne. Z Varšavy nám napísali, že to nie je ok Kritizovanú bratislavskú kaviareň ľudia obvinili, že okopírovala dizajn poľskej pekárne. Z Varšavy nám napísali, že to nie je ok

Predseda Hlasu-SD Peter Pellegrini sa následne ohradil voči Ficovmu tvrdeniu z videa o možnej spolupráci Hlasu s liberálnymi stranami. Tvrdí, že Fico chce cielene svojimi vyjadreniami poškodiť stranu Hlas, pretože tá neplánuje spoluprácu s liberálmi a nie je ani liberálnou stranou, ale sociálnodemokratickou. Vyjadrenia Pellegrini označil za snahu o zneistenie voličov Hlasu.

„O budúcej koalícii nerozhoduje ani Robert Fico, ani ja. To rozhodnú voliči, ktorí si presne povedia, ako rozdelia karty a ako sa bude dať vystavať vládna koalícia,“ doplnil.

Strana opätovne vylúčila pred nadchádzajúcimi voľbami spoluprácu s OĽaNO a ĽSNS, pričom toto bude podľa predsedu platiť aj pred parlamentnými voľbami. Rozhodnutie v prípade iných strán podľa Pellegriniho nepadlo. V prípade Republiky sa Hlas-SD snažil nevytvárať spojenectvá v komunálnych voľbách, nevylúčil, že sa strana s nimi vyskytla v širšej koalícii.

Domov
Zdieľať
Diskusia