Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Ema Stanovská
1. októbra 2022, 9:47
Čas čítania 0:50

Joe Biden sa prihovoril Putinovi: Sme pripravení brániť každý jeden centimeter územia NATO

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Americky prezident Joe Biden vyhlásil, že Spojené štáty a NATO sa vyjadreniami ruského lídra nenechajú zastrašiť.

Americky prezident Joe Biden sa v rámci svojho včerajšieho príhovoru v Bielom dome obrátil priamo na Vladimira Putina. Vyhlásil, že Spojené štáty a Severoatlantická aliancia (NATO) sa ním nenechajú zastrašiť. Týmito slovami reagoval na ruskú anexiu štyroch okupovaných regiónov Ukrajiny, píše portál BBC.

„Amerika je so svojimi spojencami v NATO pripravená brániť každý jeden centimeter územia NATO. Pán Putin, nepochopte nesprávne to, čo hovorím: každý centimeter,“ zdôraznil americký líder. Dodal, že hoci existuje možnosť, že Moskva siahne po jadrových zbraniach, nezdá sa, že by v tomto smere existovala bezprostredná hrozba.

30. septembra 2022, 7:27 Čas čítania 1:09 Vladimir Putin uznal nezávislosť Záporožskej a Chersonskej oblasti Vladimir Putin uznal nezávislosť Záporožskej a Chersonskej oblasti

Šéf Kremľa vo svojom prejave vyhlásil, že občania v Chersone, Záporoží, Luhansku a Donecku hlasovali za to, aby boli „so svojimi ľuďmi, so svojou vlasťou“. Narážal tým na nezákonné pseudoreferendá na Ukrajine. 

Rusko sa opakovane zaviazalo, že bude brániť celé svoje územie – vrátane novopripojených regiónov – všetkými dostupnými prostriedkami vrátane jadrových zbraní.

Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg označil anexiu za „najvážnejšiu eskaláciu od začiatku vojny“.

Šéf Bieleho domu tiež povedal, že výbuchy, ktoré poškodili plynovody Nord Stream v Baltskom mori, boli sabotážou. Na miesto podľa neho vyšlú potápačov s cieľom zistiť, čo presne sa stalo, a medzičasom sa už podnikajú kroky na ochranu kritickej infraštruktúry.


Biden okrem toho obvinil Rusko zo šírenia „dezinformácií a lží“ a dodal, že nebude počúvať, čo hovorí Putin.

Domov
Zdieľať
Diskusia