Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Martin Adam Pavlík
30. septembra 2022, 14:23
Čas čítania 0:37

Na protestoch v Iráne zastrelili len 23-ročnú tiktokerku Hadis Najafi

Kategória:
News
Uložiť Uložené
Na protestoch v Iráne zastrelili len 23-ročnú tiktokerku Hadis Najafi
Zdroj: Wikimedia Commons/Darafsh

Napätá situácia v Iráne sa stále zhoršuje.

Len minulý týždeň sme informovali o rozsiahlych protestoch v Iráne, ktoré sa začali v dôsledku smrti 22-ročnej Mahsy Amínovej. Zabila ju mravnostná polícia v Teheráne. Demonštrácie si vyžiadali ďalšiu obeť. 

Je ňou 23-ročná tiktokerka Hadis Najafi, ktorú zastrelili po tom, ako sa pripojila k protestom v jej rodnom meste Karaj. Práve tam aktivisti viedli kampaň proti prísnemu mandátu ich krajiny, ktorý prikazuje všetkým ženám na verejnosti nosiť hidžáb, informuje portál Sky News

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa HADIS NAJAFI (@hadisnajafi78)


Nosenie hidžábu je povinné pre všetky ženy bez ohľadu na náboženstvo alebo národnosť. Najafi však otvorene bojovala za to, aby každý nosil to, čo chce. 

Bola zamestnaná ako pokladníčka v reštaurácii a mala záľubu vo zverejňovaní módnych príspevkov na svojom Instagrame. O situácii v Iráne sme sa bavili aj s komičkou Nastaran A. Motlaghovou (skrátene Nasi), ktorá z krajiny pochádza. Rozhovor nájdeš na tomto odkaze

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa HADIS NAJAFI (@hadisnajafi78)

Domov
Zdieľať
Diskusia