Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Jana Chovancová
24. septembra 2022, 14:34
Čas čítania 0:30

Počet obetí po vlne protestov v Iráne stúpol na 35, pretrvávajú už viac ako týždeň

Kategória:
News
Uložiť Uložené
Počet obetí po vlne protestov v Iráne stúpol na 35, pretrvávajú už viac ako týždeň
Zdroj: TASR/AP

Protesty v Iráne sa začali v dôsledku smrti 22-ročnej Mahsy Amínovej, ktorú ubila mravnostná polícia v Teheráne.

Už viac ako týždeň pretrvávajú v Iráne protesty. Ľudia chodia do ulíc vyjadriť svoje pohoršenie nad ohavným činom iránskej mravnostnej polície, ktorá ubila Mahsu Amínovú za údajné porušenie pravidiel obliekania. Píšu o tom TVnoviny

„Počet ľudí, ktorí zomreli pri nedávnych nepokojoch v krajine, stúpol na 35,“ uviedla v piatok večer tlačová agentúra Borna, s odvolaním sa na štátnu televíziu. 

17. septembra 2022, 11:48 Čas čítania 1:20 V Iráne zomrela 22-ročná žena po zásahu mravnostnej polície. Nemala uviazaný hidžáb V Iráne zomrela 22-ročná žena po zásahu mravnostnej polície. Nemala uviazaný hidžáb

Mahsá Amínová zomrela po tom, čo strávila tri dni v nemocnici v kóme. Minulý týždeň bola zadržaná mravnostnou políciou, ktorá ju kvôli údajnému nevhodnému obliekaniu zmrzačila. Do hlavy ju bili obuškom a tiež jej ju udreli o kapotu auta. Miestne úrady napriek dôkazom stále tvrdia, že dievčina zomrela prirodzenou smrťou. 

Skutok vyvolal vlnu kritiky v zahraničí a búria sa aj ľudia v krajine, ktorí neprestávajú protestovať v uliciach. 

Domov
Zdieľať
Diskusia