Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
30. septembra 2022, 7:26
Čas čítania 0:41

Lidl musí zlikvidovať všetky zlaté zajace. Spoločnosť Lindt uspela v súdnom spore

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Najvyšší súd vo švajčiarskom Lausanne rozhodol, že sieť supermarketov Lidl vo Švajčiarsku už nesmie podobné výrobky predávať.

Švajčiarsky výrobca čokolády Lindt & Sprüngli vo štvrtok uspel v súdnom spore voči miestnej pobočke spoločnosti Lidl. Prekážalo mu, že čokoládové zajace, ktoré vyrábal Lidl, boli zameniteľné s jeho zajacmi. 


Najvyšší súd vo švajčiarskom Lausanne rozhodol, že sieť supermarketov Lidl vo Švajčiarsku podobné výrobky už nesmie predávať. Ako dôvod uviedol možnú zámenu s čokoládovými zajacmi v pozlátenej fólii od firmy Lindt. Lidl tiež musí zlikvidovať všetky takéto zajace vo svojich supermarketoch.

Lidl/Lindt
Zdroj: Lidl/Lindt


Hovorkyňa Lindt & Sprüngli rozhodnutie súdu označila za míľnik v oblasti ochrany týchto čokoládových zajacov na švajčiarskom trhu. Ich zajace v pozlátenej fólii podliehajú ochrane ako špecifický druh výrobku pre svoj tvar, píše na svojej webovej stránke denník Handelsblatt.


Zajaca v hliníkovej fólii zlatej farby so zvončekom na stužke spoločnosť Lindt & Sprungli na trh uviedla v roku 1952, pripomína AFP. V roku 2018 sa na súd obrátila s tým, že tvar a vzhľad zajacov spoločnosti Lidl je veľmi podobný a zákazníkov to môže mýliť. Súd v kantóne Aargau žalobu v roku 2021 zamietol. Švajčiarsky najvyšší súd však teraz toto rozhodnutie zmenil.

Domov
Zdieľať
Diskusia