Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Adam Novosad
29. septembra 2022 o 13:27
Čas čítania 0:49

Cestovná kancelária Bubo ponúka Slovákom zájazd na Ukrajinu za 1 990 eur. Výlet je vraj na vlastné nebezpečenstvo

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Ministerstvo zahraničných vecí neodporúča vycestovať na Ukrajinu.

Cestovná kancelária Bubo ponúka Slovákom zájazdna vojnou zmietanú Ukrajinu, kde chce ľuďom priblížiť miestnu atmosféru a umožniť obdivovať krásy ukrajinských pamiatok. Na jej webovej stránke sa objavila ponuka šesťdňového výletu k našim východným susedom, kam sa môžeš ísť pozrieť od 10. do 15. októbra.

Zájazd účastníkov zavedie z Bratislavy do Ľvova a Kyjeva, kde strávia niekoľko dní. Na vlastné oči uvidia centrum hlavného mesta, ale aj prepychový palác bývalého prezidenta Viktora Janukovyča.

Cestujete na vlastné nebezpečenstvo, varuje cestovka„Hoci región, do ktorého smerujeme, pokladáme za bezpečný, Ukrajina, samozrejme, zostáva napadnutou krajinou a každý účastník cesty sa na nej zúčastňuje na vlastné nebezpečenstvo,“ obhajuje zájazd cestovná agentúra na svojej stránke. 

„Neskrývame túžbu vidieť Ukrajinu práve v týchto dňoch, zároveň má naša cesta priniesť rôzne typy pomoci ľuďom, ktorí teraz pomoc potrebujú,“ píše sa v ponuke zájazdu. 

Ukrajinskí vojaci pomáhajú civilistom prejsť cez rieku Irpiň na predmestí Kyjeva v sobotu 5. marca 2022.
Ukrajinskí vojaci pomáhajú civilistom prejsť cez rieku Irpiň na predmestí Kyjeva v sobotu 5. marca 2022. Zdroj: TASR/AP

„Návšteva Ukrajiny nie je v nijakom prípade klasickou turistickou cestou a žiadame všetkých účastníkov, aby k nej pristupovali s maximálnou pokorou,“ konštatuje. Vycestovať v aktuálnej situácii na Ukrajinu však neodporúča slovenská vláda ani poisťovne, ktorých bežné cestovné poistenie na ukrajinskom území nebude platiť.

16. júla 2024 o 14:30 Čas čítania 4:14 REPORTÁŽ: Bola som týždeň v Chorvátsku. Ceny v reštauráciách narástli dvojnásobne, za chlieb som zaplatila 6,50 € REPORTÁŽ: Bola som týždeň v Chorvátsku. Ceny v reštauráciách narástli dvojnásobne, za chlieb som zaplatila 6,50 €

Ministerstvo zahraničných vecí od prepuknutia ruskej invázie vydalo pre Ukrajinu 4. stupeň odporúčania. Ten znamená, že občania SR by mali bezodkladne opustiť územie a vyhnúť sa cestovaniu na Ukrajinu.

Domov
Zdieľať
Diskusia