Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
27. septembra 2022, 12:46
Čas čítania 0:36

V parlamente bude počas zimy chladnejšie. Poslanci idú šetriť s kúrením

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Takisto sa skrátil čas osvetlenia v areáli Bratislavského hradu a budovy parlamentu.

V rámci šetrenia zaviedla Kancelária Národnej rady opatrenia. Týkajú sa napríklad aj úpravy teploty vnútorného vzduchu pre vykurovanie a chladenie. Takisto skrátila čas osvetlenia v areáli Bratislavského hradu a budovy parlamentu.


V parlamente sa upravila teplota vykurovania a chladenia tak, aby sa zachovalo hygienické minimum vnútornej teplotnej klímy priestorov. „V niektorých objektoch bolo pozastavené chladenie vo vybraných priestoroch,“ uviedli Kancelárie NR SR.


Medzi opatrenia taktiež patrí skrátenie času svietenia verejného a slávnostného osvetlenia či skoršie odstavenie prevádzky fontán v areáli Bratislavského hradu a v areáli budovy parlamentu. Zároveň zaviedla skrátenie času svietenia vo vedľajších a podružných priestoroch inštaláciou spínania a vypínania osvetlenia cez senzory pohybu.


Kancelária Národnej rady deklaruje, že participuje na pláne energetickej efektívnosti s ministerstvom dopravy a výstavby. „V prípade, že sú pridelené finančné prostriedky zo štátneho rozpočtu na významnú obnovu, následne realizuje obnovu technických a technologických zariadení s cieľom zníženia energetickej náročnosti a zvýšenia energetickej efektívnosti,“ uzavrela Kancelária NR.

Domov
Zdieľať
Diskusia