Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Adam Novosad TASR
25. septembra 2022, 9:05
Čas čítania 1:22

VIDEO: Opití mobilizovaní Rusi ledva stoja na nohách. Internet zaplavili videá, ktoré ukazujú alkoholizmus u povolaných vojakov

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Rusko podľa spravodajského servera Meduza plánuje celkovo mobilizovať viac ako milión vojakov.

Vladimir Putin plánuje na Ukrajinu poslať stovky tisíc Rusov, ktorým nariadil „čiastočnú mobilizáciu“. Realita mobilizácie sa však v posledných dňoch ukazuje na sociálnych sieťach, ktoré zaplavujú videá z rôznych regiónov Ruskej federácie.

Opití muži na nahrávkach ledva stoja na vlastných nohách, z opitosti sa im podlamujú kolená, mlátia sa navzájom alebo spia hocikde, kde nájdu kúsok priestoru. Na videách sa v mobilizačných autobusoch rozdáva vodka či pivo, no najčastejším úkazom sú opití Rusi, ktorí už v podguráženom stave dorazili priamo do mobilizačného strediska.


„Toto je naša armáda,“ komentuje jeden z vojakov svojich kolegov, ktorí na otvorenom priestranstve nedokážu bez tackania prejsť ani pár metrov. Video následne zachytáva Rusa, ktorý už opitý spí v kríkoch na okraji mobilizačného strediska. Tieto obrázky sa dookola opakujú, mobilizovaní Rusi buď popíjajú, alebo sú už príliš opití.

17. apríla 2024, 12:30 Čas čítania 10:32 Vlado jazdil na kamióne po sovietskom Rusku: Prostitútky idú aj za fľašu vodky a colníkov sme podplácali salónkami Vlado jazdil na kamióne po sovietskom Rusku: Prostitútky idú aj za fľašu vodky a colníkov sme podplácali salónkami

Putin sprísnil tresty za dezerciu

Ruský prezident Vladimir Putin v sobotu 24. septembra podpísal zmeny v trestnom zákonníku, ktoré sprísňujú postih za dobrovoľnú kapituláciu, dezerciu a odmietnutie bojovať. 


Kremeľ k týmto zmenám prikročil len niekoľko dní po nariadení čiastočnej mobilizácie. Oznámenie o mobilizácii 300 000 záložníkov vyvolalo protesty v celom Rusku a novú vlnu hromadného odchodu obyvateľov z krajiny.


Ruský parlament deň predtým schválil pozmeňujúce návrhy, ktoré sprísňujú tresty za vojenské zločiny v čase mobilizácie. Po podpísaní týchto zákonov hrozí vojakom, ktorí dezertujú, vzdajú sa „bez povolenia“, odmietnu bojovať alebo neuposlúchnu rozkaz, až desať rokov odňatia slobody.

Domov
Zdieľať
Diskusia