Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
24. septembra 2022, 9:03
Čas čítania 0:43

Ramzan Kadyrov na Telegrame oslovil Rusov. Tí, ktorí utekajú z krajiny pred mobilizáciou, sú vraj zradcovia a zbabelci

Kategória:
News
Uložiť Uložené
Ramzan Kadyrov na Telegrame oslovil Rusov. Tí, ktorí utekajú z krajiny pred mobilizáciou, sú vraj zradcovia a zbabelci
Zdroj: TASR/AP

Ruský prezident Vladimir Putin v stredu vyhlásil čiastočnú mobilizáciu. Krátko na to začali z krajiny hromadne odchádzať muži, ktorí sa na krvavých bojoch zúčastniť nechceli.

Čečenský vodca  Ramzan Kadyrov označil v piatok Rusov, ktorí sa napriek mobilizácii nechcú podieľať na vojne na Ukrajine, za zbabelcov a zradcov.


„Ty nie si nič viac než zbabelec, zradca a človek druhej kategórie,“ oslovil Kadyrov na svojom kanáli na platforme Telegram tých Rusov, ktorí odmietajú narukovať do vojny na Ukrajine. Dôvody, ako je odmietnutie vojny, násilia alebo politického vedenia Ruska, sú len výhovorky, vyhlásil.


Ruský prezident Vladimir Putin v stredu oznámil čiastočnú mobilizáciu. Chvíľu na to veľké množstvo Rusov v bojaschopnom veku opustilo krajinu. Do vojny Ruska proti Ukrajine majú nasadiť dovedna 300-tisíc  záložníkov. Samotný Kadyrov vo štvrtok zdôraznil, že Čečensko sa na mobilizácii podieľať nebude. Z tejto ruskej republiky totiž už predtým odišlo na front viacero dobrovoľníckych jednotiek.

13. apríla 2022, 14:30 Čas čítania 10:23 Toto je čečenský diktátor Ramzan Kadyrov. Necháva mučiť gayov, je závislý od Tiktoku a peniaze od Putina míňa na Lamborghini Toto je čečenský diktátor Ramzan Kadyrov. Necháva mučiť gayov, je závislý od Tiktoku a peniaze od Putina míňa na Lamborghini

Putin vydal rozkaz napadnúť susednú Ukrajinu 24. februára. Kým ruské jednotky spočiatku dobýjali rozsiahlejšie územie, ich postup počas uplynulých mesiacov stále väčšmi viazne.


Jednotkám Kyjeva sa navyše v rámci rozsiahlejšej ofenzívy podarilo takmer úplne vytlačiť ruskú armádu z Charkovskej oblasti na severovýchode Ukrajiny. Odpoveďou Kremľa na tento neúspech má byť čiastočná mobilizácia a referendá o pričlenení sa Moskvou okupovaných oblastí k Rusku.

Domov
Zdieľať
Diskusia