Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Ivan Koribanič TASR
22. septembra 2022, 15:06
Čas čítania 1:06

VIDEO: Podpálená budova úradu pre nábor do armády a chaotické odvody v Rusku. Takto vyzerá situácia po vyhlásení mobilizácie

Kategória:
News
Uložiť Uložené
VIDEO: Podpálená budova úradu pre nábor do armády a chaotické odvody v Rusku. Takto vyzerá situácia po vyhlásení mobilizácie
Zdroj: TASR/AP/Kremlin Pool

Po oznámení čiastočnej mobilizácie vyšli už večer do ulíc protestujúci ľudia, bezpečnostné sily ich po celom Rusku zadržali vyše 1 300.

Úrad pre nábor do armády a budova samosprávy, dve rôzne lokality v Rusku, sa v noci na štvrtok stali terčom útokov počas protestov proti mobilizácii vyhlásenej prezidentom Vladimirom Putinom.

Noviny s odvolaním sa na miestne spravodajské zdroje napísali, že v Nižnom Novgorode, meste ležiacom 440 kilometrov východne od ruskej metropoly Moskva, spôsobil útok Molotovovým koktailom malý požiar miestnej náborovej budovy.

O čosi väčší požiar vypukol v budove miestnej samosprávy v meste Togliatti, tisíc kilometrov východne od Moskvy. Mesto na svojej webovej stránke nesluhi.info s odvolaním sa na predstaviteľov pohotovostných zložiek informovalo, že pri útoku Molotovovým koktailom zhorel vchod do budovy samosprávy.

Noviny The Moscow Times napísali, že nie je známe, či po týchto evidentných útokoch niekoho zatkli alebo či niekto utrpel zranenia.

Webová stránka Guardianu dodala, že britský denník nemohol tieto tvrdenia priamo overiť.
Čiastočnú mobilizáciu v Rusku vyhlásil v stredu ráno v televíznom prejave k národu prezident Putin, ktorý vedie vojnu na Ukrajine a v posledných týždňoch tam zaznamenáva neúspechy.

17. apríla 2024, 12:30 Čas čítania 10:32 Vlado jazdil na kamióne po sovietskom Rusku: Prostitútky idú aj za fľašu vodky a colníkov sme podplácali salónkami Vlado jazdil na kamióne po sovietskom Rusku: Prostitútky idú aj za fľašu vodky a colníkov sme podplácali salónkami

Vojnu označuje ako „špeciálna vojenská operácia“. Po jeho oznámení čiastočnej mobilizácie vyšli už večer do ulíc protestujúci ľudia, bezpečnostné sily ich po celom Rusku zadržali vyše 1 300.

Portál NEXTA medzičasom na svojom Twitteri zverejnil videá z ruskej mobilizácie. Vidno na nich, ako zbalení muži odchádzajú na miesta, kde sa majú hlásiť. Zatiaľ čo na jednom zo záberov je situácia chaotická, druhé video pôsobí pokojne.

Domov
Zdieľať
Diskusia