Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Adam Novosad
21. septembra 2022, 19:12
Čas čítania 1:12

Nízkonákladová aerolinka chystá v roku 2023 priamu linku z Viedne do Bangkoku

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Nízkonákladová spoločnosť Air Asia X chce dosiahnuť profit vďaka novým linkám z Európy.

Ázijská nízkonákladová spoločnosť AirAsia X chce od budúceho roka lietať z Viedne či Prahy do thajského Bangkoku. Tento plán prezradil šéf aerolinky Tony Fernandes, podľa ktorého je už v leteckom priemysle na dosah plné zotavenie z pandémie koronavírusu, informuje Bangkok Post.

Letecká spoločnosť verí, že vďaka otvoreniu nových lákavých liniek bude v nasledujúcom roku opäť zisková. „Krajiny opäť otvorili svoje hranice, takže v správny čas znovu spustíme lety aj do severovýchodnej Ázie, ktorá je našou základňou,“ vysvetľuje Fernandes. Lety chce spustiť z regiónu strednej Európy.

Medzi najpravdepodobnejšie spojenia podľa Fernandesa patria linky medzi Prahou, Viedňou alebo Budapešťou. Aerolinka zatiaľ neurobila finálne rozhodnutie, či plánuje spustiť lety z viacerých miest naraz, alebo sa sústredí napríklad výlučne na Viedeň, ktorá by sa mohla stať jej európskou základňou.

V súčasnosti nízkonákladovka lieta z Bangkoku do Soulu a Tokia, ale od decembra sú v pláne linky do austrálskeho Sydney a Melbournu.

Lety do európskych destinácií by sa preto mohli stať lákavými spojeniami. Možnosť zaletieť si z Viedne do Bangkoku za nízke ceny by európskym turistom otvorila bránu k mnohým lacným spojeniam z thajskej metropoly do celej juhovýchodnej Ázie.

15. marca 2024, 9:30 Čas čítania 8:15 Zuzana je techničkou lietadiel: Som jediná žena medzi mužmi, na začiatku som vymieňala záchody a zarábala 800 eur (Rozhovor) Zuzana je techničkou lietadiel: Som jediná žena medzi mužmi, na začiatku som vymieňala záchody a zarábala 800 eur (Rozhovor)

Nízkonákladová spoločnosť Air Asia X vznikla v roku 2007, keď vypravila svoj prvý let z Kuala Lumpuru v Malajzii na letisko Gold Coast v Austrálii. Zatiaľ čo Air Asia X je nízkonákladová aerolinka zameraná na stredne dlhé a dlhé lety, jej sesterská firma Air Asia je najväčšou nízkonákladovou leteckou spoločnosťou v Ázii a lieta výlučne na krátke vzdialenosti. 

Domov
Zdieľať
Diskusia