Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Jana Chovancová
20. septembra 2022, 20:28
Čas čítania 1:40

VIDEO: Odviazaný kanadský premiér Justin Trudeau spieval pred pohrebom kráľovnej Alžbety II. pieseň od Queenu

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Kritici obvinili premiéra z nedostatku úcty, iní ho však obhajovali.

Nedávno obletelo svet video, na ktorom kanadský premiér spieva pri klavíri v londýnskom hoteli pieseň Bohemian Rhapsody od známej skupiny Queen. Na tom by však nebolo nič zvláštne, keby sa to neudialo pred pohrebom kráľovnej Alžbety II. Píše o tom BBC

Premiér Justin Trudeau si za tento skutok odniesol množstvo kritiky a mnohí ho obviňovali z toho, že nemá dostatok úcty k zosnulej kráľovnej. Iní ho zase obhajovali a tvrdili, že netreba preháňať. 

Kráľovná Alžbeta II. bola aj panovníčkou Kanady. Justin Trudeau na jej pamiatku vyhlásil 19. september za deň štátneho smútku v krajine.

Video s premiérom sa šírilo rýchlosťou svetla, a napriek tomu, že sú ľudia presvedčení o jeho pravosti, nie je známy jeho autor. Isté však je, že ho natočili v hoteli Corinthia, kde bola kanadská delegácia ubytovaná v sobotu 17. septembra. 

9. apríla 2024, 19:30 Čas čítania 5:30 Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom

Na záberoch počuť premiéra spievať slová z piesne Bohemian Rhapsody „easy come, easy go, little high, little low“ a „any way the wind blows“. Justin Trudeau pre kanadské noviny Globe and Mail povedal, že spolu so skupinou spievali takmer dve hodiny. Povedal, že to bola „veľká zábava“, ktorá mu pripomínala karibské pohreby, počas ktorých sa prelínajú pochmúrne chvíle s tými, pri ktorých sa oslavuje život.

Video vyvolalo kritiku...

Kanadská verejnosť sa vyjadrila ku skutku premiéra na sociálnych sieťach. 

„Trápnosť je slabé slovo,“ napísal na Twitteri Andrew Coyne, publicista denníka Globe and Mail.

„Je to premiér, na verejnom mieste, v predvečer kráľovninho pohrebu. A takto sa správa?“

Bývalá kanadská veľvyslankyňa v Izraeli Vivian Bercoviciová sa tiež vyjadrila na adresu premiéra. „Je to kanadský premiér, ktorý zastupuje Kanadu počas smútočného týždňa. Naša hlava štátu. Mal by dospieť.“

... avšak niektorí premiéra obhajujú 

„On... spieva. Zo všetkých trápnych vecí, ktoré Justin Trudeau povedal a urobil, je toto to najlepšie,“ napísal na svojom Twitteri Emmett Macfarlane, docent politológie na univerzite vo Waterloo v Ontáriu.

Hudobný novinár Adam Feibel situáciu vzal s humorom a zažartoval o nej. „Nemyslím si, že Justin Trudeau spievajúci Bohemian Rhapsody bol neúctivý ku kráľovnej. Avšak viem toho dosť o karaoke nato, aby som mohol povedať, že to bolo neúctivé ku skupine Queen.“

Ak chceš vedieť viac o živote zosnulej kráľovnej Alžbety II., vidieť fotografie z jej života a zistiť, čo sa bude diať po jej smrti, prečítaj si naše články tu.
Domov
Zdieľať
Diskusia