Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eduard Starkbauer TASR
17. septembra 2022, 17:48
Čas čítania 0:59

Karol III. a princ William prišli nečakane pozdraviť ľudí, ktorí stoja v obrovskom rade na vzdanie pocty Alžbete II.

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Niektorí z čakajúcich strávili v rade 24 hodín.

Britský kráľ Karol III. prišiel v spoločnosti svojho syna princa Williama nečakane a bez ohlásenia pozdraviť ľudí, ktorí čakajú v dlhom rade v uliciach Londýna, aby vzdali poctu zosnulej kráľovnej Alžbete II.

Nový monarcha a jeho nástupca si s čakajúcimi podávali ruky a zhovárali sa s nimi pri moste Lambeth Bridge. Princ William ostal na mieste o čosi dlhšie ako jeho otec a v súvislosti s množstvom čakajúcich v rade dojatý povedal, že jeho stará mama by „tomu nikdy neuverila“.

Londýn
London Bridge s dlhým radom čakajúcich. Zdroj: TASR/AP

Tisíce ľudí v niekoľkokilometrovom rade stáli celú noc, aby sa dostali k vystavenej rakve Alžbety II. vo Westminsterskej sále. V najstaršej časti kráľovského paláca je na slávnostnom podstavci už od stredy.

9. apríla 2024, 19:30 Čas čítania 5:30 Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom

Vládna stránka aktuálne odhaduje priemerný čas čakania v rade na štrnásť hodín, pričom ešte v piatok večer a v sobotu ráno predpovedala 24-hodinové čakanie. Dnešná noc bola mimoriadne studená, keď teplota klesla na hodnotu 7 stupňov Celzia.

Počas vzdávania úcty zosnulej britskej panovníčke prišlo včera aj k incidentu, keď polícia zadržala muža, ktorý sa dopustil výtržníctva v priestoroch Westminsterského paláca. Zatknutý páchateľ porušil verejný poriadok tým, že sa dostal až k rakve a dotkol sa jej. V súčasnosti je vo väzbe. 

Domov
Zdieľať
Diskusia