Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eduard Starkbauer TASR
17. septembra 2022, 15:36
Čas čítania 0:47

SaS chce odvolávať Igora Matoviča. Materiál má byť pripravený už budúci týždeň

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Prípravu potrebného materiálu potvrdila šéfka poslaneckého klubu strany.

Materiál na odvolanie Igora Matoviča z postu ministra financií by mohol byť podľa šéfky poslaneckého klubu SaS Anny Zemanovej pripravený už budúci týždeň. V relácii RTVS Sobotné dialógy povedala, že návrh má už dnes istú podporu 23 poslancov. 

Zemanová spomenula aj to, že o získaní ostávajúcich potrebných siedmich hlasov sa budú uchádzať najmä u poslancov, ktorí boli v minulosti súčasťou koalície. Poslancov z ĽSNS a členov Republiky oslovovať neplánujú. 

Zemanova
Anna Zemanová z SaS. Zdroj: Facebook/Anna Zemanová

Domovská strana Igora Matoviča za svojím predsedom stojí a poslanec NR SR Andrej Stančík naďalej trvá na tom, že Matovič by odísť nemal. „Myslím si, že hnutie sa vyjadrilo jasne a mal by ostať vo svojej funkcii.“ 

V relácii RTVS vyjadril nádej, že SaS, ale aj opozícia v blízkej budúcnosti podporia zákony trojkoalície na pomoc ľuďom. Povedal tiež, že je pochopiteľné, že vláda bude musieť s SaS rokovať o podpore ich návrhov, aby na oplátku podporili tie vládne. „Ak vláda nebude schopná prijímať opatrenia, ktoré majú pomáhať ľuďom, bude diskusia o predčasných voľbách.“ 

Stančík
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák


Zemanová aj Stančík diskutovali aj o neotvorení ostatnej schôdze NR SR. Poslanec OĽaNO obvinil SaS z obštrukcie a Zemanová na oplátku kritizovala, že dôležité body, ako napríklad vstup Švédska a Fínska do NATO, boli zaradené na koniec rokovania.

Domov
Zdieľať
Diskusia