Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Viktor Kniš
14. septembra 2022 o 11:21
Čas čítania 0:34

Nezabudni si nakúpiť, vo štvrtok je štátny sviatok. Zatvorené budú všetky obchody

Kategória:
News
Uložiť Uložené

S veľkou pravdepodobnosťou budú otvorené aspoň niektoré lokálne večierky.

Reťazce obchodov, ale aj obchodné domy po celom Slovensku proaktívne upozorňujú na to, že budú mať vo štvrtok 15. septembra vzhľadom na sviatok Sedembolestnej Panny Márie zatvorené. Odporúčajú preto vybaviť si všetky nákupy v predstihu v stredu. 

Týka sa to siete obchodov Tesco, Kaufland, Lidl, ale aj Terno, Billa a Coop Jednota. Obchodné domy majú otvorené len niektoré služby a prevádzky, odporúčame pozrieť si webové stránky pred ich návštevou. Obchody majú zatvorené podľa nariadenia vlády z roku 2017, z ktorého vyplýva, že zamestnávateľ nemôže prikázať zamestnancovi, aby počas sviatkov pracoval.

Otvorené budú mať len prevádzky, ktoré majú výnimku. Týka sa to čerpacích staníc, letísk, ale aj lekární či predajní suvenírov. Otvorené môžu mať aj prevádzky poskytujúce služby.

S veľkou pravdepodobnosťou budú otvorené aj lokálne večierky a malé obchody, keďže existuje výnimka, podľa ktorej môže mať obchod počas sviatkov otvorené, ak si majiteľ prevádzky zabezpečí predaj sám. 

Domov
Zdieľať
Diskusia