Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Ivan Koribanič
12. septembra 2022, 18:44
Čas čítania 0:55

Škriniar či Pekarík, no aj štyri nové mená. Takto vyzerá prvá reprezentačná nominácia futbalového trénera Francesca Calzonu

Kategória:
Šport
Uložiť Uložené
Škriniar či Pekarík, no aj štyri nové mená. Takto vyzerá prvá reprezentačná nominácia futbalového trénera Francesca Calzonu
Zdroj: Getty Images/Francesco Pecoraro-Stringer
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Slovensko čakajú posledné dva zápasy v C-lige v rámci Ligy národov.

Slovensko čaká v rámci C-ligy v Lige národov posledný reprezentačný zraz. V ňom si Slováci zahrajú doma proti Azerbajdžanu (22. 9.) a následne v Srbsku proti Bielorusku (25. 9.).

Pri tejto príležitosti zverejnil nový reprezentačný tréner Francesco Calzona svoju prvú nomináciu k blížiacemu sa zrazu.

Nominácia: Matúš Rusnák, Vernon De Marco, Ľubomír Šatka, Peter Pekarík, Milan Škriniar, Dávid Hancko, Norbert Gyombér, Martin Valjent, Kristián Vallo, Miroslav Káčer, Juraj Kucka, Stanislav Lobotka, Matúš Bero, Martin Dúbravka, Martin Regáli, Patrik Hrošovský, Christian Herc, Lázslo Bénes, Dominik Takáč, Róbert Boženík, Erik Jirka, Adam Zreľák, Ivan Schranz, Lukáš Haraslín, Samuel Mráz, Dávid Ďuriš a Marek Rodák.

Náhradníci: František Plach, Dominik Holec, Richard Ludha, Dávid Šípoš, Dávid Hrnčár, Šimon Mičuda, Denis Vavro, Alexander Mojžiš, Adam Obert, Peter Pokorný, Patrik Myslovič, Jakub Kadák, Martin Bukata, Jakub Hromada, Vladimír Weiss ml., Tomáš Suslov, Adrián Kaprálik, Dávid Strelec.

Slovenská futbalová reprezentácia
Zdroj: Facebook/Slovenský futbalový zväz

„Snažil som sa vytvoriť vhodný tím na svoju hru. Na Slovensku sú zaujímaví hráči, ale ja potrebujem iné vlastnosti ako doteraz,“ povedal Francesco Calzona na tlačovej konferencii.

Osobne však na žiadnom zápase slovenskej Fortuna ligy nebol. „Sledoval som to cez streaming.“

V zostave sú štyria hráči, ktorí sú v reprezentácii po prvýkrát – Rusnák, Ďuriš, Káčer a Vallo. Tréner ich výber odôvodnil tým, že títo hráči spĺňajú jeho požiadavky. „Dôležitou vlastnosťou je nadšenie. Ďalej sú to technické záležitosti – vedia hrať dobrú defenzívnu hru. A v neposlednom rade sú to hráči, ktorí chcú tvoriť.“

Domov
Zdieľať
Diskusia