Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Ivan Koribanič TASR
7. septembra 2022, 20:17
Čas čítania 1:19

Vladimir Putin si myslí, že Rusko počas vojny na Ukrajine nič nestratilo. „Práve naopak, posilnili sme našu suverenitu“

Kategória:
Politika
Uložiť Uložené
Vladimir Putin si myslí, že Rusko počas vojny na Ukrajine nič nestratilo. „Práve naopak, posilnili sme našu suverenitu“
Zdroj: TASR/Alexei Nikolsky, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Ruský prezident okrem toho znovu označil ukrajinskú vládu za nelegitímnu a poprel, že by Rusko na Ukrajine porušovalo medzinárodné právo.

Rusko svojím konaním na Ukrajine nič nestratilo, práve naopak – posilnilo svoju suverenitu, vyhlásil v stredu ruský prezident Vladimir Putin na Východnom ekonomickom fóre vo Vladivostoku.

Šéf Kremľa vo svojom prejave na fóre odôvodnil priklonenie sa Ruska smerom k Ázii tým, že Západ upadá, zatiaľ čo Ázia je podľa neho budúcnosť. Vo svojom hlavnom prejave hovoril o Ukrajine len v súvislosti s vývozom obilia. Neskôr sa ho však moderátor spýtal, či Rusko v dôsledku konfliktu na Ukrajine niečo stratilo.

„Nič sme nestratili a nič ani nestratíme. To hlavné, čo sme získali, je posilnenie našej suverenity. To je bezpochyby výsledok toho, čo sa teraz deje,“ odpovedal Putin.
„Všetko nepotrebné, škodlivé a to, čo nám bráni posúvať sa vpred, bude odmietnuté... V konečnom dôsledku to našu krajinu znútra posilní,“ vyhlásil Putin. Zároveň priznal, že konflikt viedol k „istej polarizácii“ v Rusku i vo svete.

Putin ďalej povedal, že dosiahnutá úroveň priemyselného rozvoja v Európe, kvalita života ľudí a sociálnoekonomická stabilita sú hodené do „pece sankcií“ z Washingtonu. Podľa ruského prezidenta si jeho krajina „v plnej miere splní svoju povinnosť chrániť Donbas a Rusko bude silnejšie navonok aj zvnútra“píše ukrajinská Pravda.

9. apríla 2024, 19:30 Čas čítania 5:30 Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom

Okrem toho je Vladimir Putin presvedčený, že je nemožné izolovať Rusko, pretože „krajina využívajúca svoje prirodzené konkurenčné výhody bude naďalej zvyšovať svoj dopravný potenciál, rozširovať sieť ciest a železníc, budovať nové prístupy k námorným terminálom a zvyšovať kapacitu“.

Podľa neho je Rusko celkom schopné zabezpečiť si svoje prírodné zdroje. Významnú úlohu v tom podľa neho zohráva východná časť krajiny, ktorá je najvýznamnejším dodávateľom ropy, zemného plynu, uhlia, kovov a vodných biozdrojov pre domáci trh, aj pre zahraničných partnerov.

Putin.
Putin. Zdroj: Maxim Blinov, Sputnik, Kremlin Pool/AP/TASR

Ruský prezident okrem toho znovu označil ukrajinskú vládu za nelegitímnu a poprel, že by Rusko na Ukrajine porušovalo medzinárodné právo. „Pokiaľ ide o vojenskú činnosť, my sme nič nezačali – snažíme sa ju len ukončiť,“ povedal Putin.

Putin čoraz častejšie opisuje konflikt na Ukrajine, ktorý nazýva špeciálnou vojenskou operáciou, ako zlomový bod v dejinách Ruska, keď sa jeho krajina zbavila poníženia v súvislosti s rozpadom Sovietskeho zväzu z roku 1991.

Domov
Zdieľať
Diskusia