Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eduard Starkbauer
7. septembra 2022, 15:11
Čas čítania 0:46

Pobaltské krajiny sa dohodli na obmedzení vstupu ruských a bieloruských občanov

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Koordinované opatrenia majú začať platiť do polovice septembra. Výnimky z opatrenia budú platiť pre kamionistov či diplomatov.

Pobaltské štáty sa dohodli na obmedzení vstupu ruských občanov na svoje územia. Estónsko, Litva a Lotyšsko budú už čoskoro limitovať vstup cestujúcich Rusov, ale aj Bielorusov.

Koordinovaný postup oznámili estónsky minister zahraničných vecí Urmas Reinsalu, šéf litovského rezortu diplomacie Gabrielius Landsbergis a ich rezortný kolega z Lotyšska Edgars Rinkēvičs.

Ten na tlačovej konferencii pripomenul, že počet prekročení hraníc ruskými občanmi, ktorí sú držiteľmi schengenských víz, sa za uplynulé týždne a mesiace významne zvýšil. „Stáva sa to otázkou verejnej bezpečnosti a je to aj otázka morálnej a politickej povahy.“ Krajiny po novom obrátia veľkú väčšinu ruských občanov s vízami na vstup do EÚ.

 
Šéfovia diplomacií zároveň upozornili, že obmedzenie, ktoré zavedú do polovice septembra, bude zahŕňať výnimky z humanitárnych a rodinných dôvodov. Obmedzenia sa nemajú týkať ani diplomatov či vodičov nákladných áut. 

8. apríla 2024, 19:00 Čas čítania 8:10 Ako Rusi fanatizujú ukrajinské deti na okupovaných územiach a robia z nich zabijakov Ako Rusi fanatizujú ukrajinské deti na okupovaných územiach a robia z nich zabijakov

Opatrenie sa dotýka pozemných a lodných pasažierov. Priame lety medzi Ruskom a členskými krajinami EÚ boli pozastavené v bezprostrednej reakcii na ruskú inváziu na Ukrajine.

Domov
Zdieľať
Diskusia