Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Viktor Kniš
7. septembra 2022, 13:29
Čas čítania 1:19

„Gangsterský premiér“ Fico sa môže vrátiť k moci, píše prestížny britský denník

Kategória:
News
Uložiť Uložené
„Gangsterský premiér“ Fico sa môže vrátiť k moci, píše prestížny britský denník
Zdroj: TASR

Nie je to prvýkrát, čo The Times píše o predsedovi Smeru-SD ako o gangstrovi.

O Robertovi Ficovi opäť píše prestížny britský denník The Times ako o gangstrovi. V článku upozorňujú na zmenu politickej situácie na Slovensku po tom, čo strana Sloboda a solidarita odišla z koalície pre Igora Matovičova.

Podľa denníka teraz Robert Fico vzhliada k potenciálnemu návratu k moci po predčasných voľbách. „Expremiér obvinený z účasti v organizovanej zločineckej skupine sa môže vrátiť po rozpade koalície,“ konštatuje The Times. 

Pripomína, že Robert Fico z postu predsedu vlády odišiel po masových protestoch, ktoré spustila vražda investigatívneho novinára. 

Na článok poukázala na svojom facebookovom profile aj šéfka koaličnej strany Za ľudí Veronika Remišová. „Robert Fico znovu robí Slovensku zlé meno vo svete. Bývalý trojnásobný premiér je obvinený zo závažnej trestnej činnosti, otvorene sa spája s fašistami a kolaboruje s ruským agresorom, pričom šíri nenávisť a rozdelenie po celej krajine. Reklamu nám robí aj v britskom The Times, kde píšu o jeho pôsobení na čele vlády a obvinení z riadenia kriminálneho gangu,“ napísala.

9. apríla 2024, 19:30 Čas čítania 5:30 Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom

Známy britský denník The Times nazval už v apríli 2022 predsedu Smeru „mafiánskym bosom, ktorý počas svojho pôsobenia v úrade vytvoril a viedol organizovanú zločineckú skupinu“. Odvolal sa na zistenia Národnej kriminálnej agentúry, na základe ktorých prokurátori Úradu špeciálnej prokuratúry podali návrh na väzbu pre Roberta Fica aj Roberta Kaliňáka. 

Podľa denníka si Robert Fico počas dvoch volebných období vo funkcii spravil zo Slovenska svoj osobný pozemok. „Užíval si luxusný život, mal drahé hodinky a žil v byte s mramorovou podlahou. Z nejasných dôvodov zamestnal súťažiacu Miss Universe Máriu Troškovú bez zjavnej kvalifikácie na túto prácu,“ píše ďalej redaktor portálu. 

Robert Fico je naďalej obvinený spolu s Robertom Kaliňákom zo závažného trestného činu. Vyšetrovateľ NAKA ich podozrieva, že v čase vlády Smeru-SD vytvorili na Úrade vlády SR organizovanú zločineckú skupinu, ktorá okrem iného pomáhala kompromitovať politických súperov vrátane Igora Matoviča a Andreja Kisku.

Obaja sa však u generálneho prokurátora Maroša Žilinku domáhajú zrušenia obvinení cez paragraf 363. Policajný prezident Štefan Hamran vyhlásil, že Žilinka zrejme obvinenia zruší, lebo počas vyšetrovania došlo k malému pochybeniu. 

Domov
Zdieľať
Diskusia