Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
7. septembra 2022, 11:48
Čas čítania 0:39

FBI našla v Trumpovej rezidencii materiály o jadrovej obrane inej krajiny

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Od začiatku vyšetrovania našla FBI vo floridskom sídle už 11 000 dokumentov a fotografií.

Americký Federálny úrad pre vyšetrovanie (FBI) našiel pri prehliadke v rezidencii exprezidenta Donalda Trumpa dokument zahraničnej krajiny o jej vojenskej obrane vrátane jej jadrových spôsobilostí.


The Washington Post zatiaľ bližšie nešpecifikoval o akú krajinu ide, ani či má s USA priateľské vzťahy. Hovorca FBI sa k správe o zahraničnom dokumente odmietol vyjadriť a na žiadosť o vyjadrenie nereagovali ani spolupracovníci exprezidenta.

FBI našla od začiatku augusta v Trumpovom sídle na Floride vyše 11 000 dokumentov a fotografií. Niektoré z nich obsahujú informácie o prísne tajných operáciách USA a prístup k nim si vyžaduje špeciálnu bezpečnostnú previerku, pričom k nim nemali prístup ani vysoko postavení predstavitelia súčasnej americkej vlády.

Americké ministerstvo spravodlivosti vyšetruje Donalda Trumpa za údajné nezákonné držanie tajných materiálov. Exprezident ich mal po svojom odchode z funkcie v januári 2021 priniesť z Bieleho domu do svojej rezidencie Mar-a-Lago.

Domov
Zdieľať
Diskusia