Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Daniel Mikolášik
2. septembra 2022, 6:53
Čas čítania 0:29

V Kalifornii by už nemali trestať zamestnancov, ktorí mimo práce užívajú marihuanu. Senát schválil nový zákon

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Kalifornia by sa mala stať siedmym štátom v USA, ktorý bude chrániť zamestnancov užívajúcich marihuanu.

Kalifornia schválila nový zákon na ochranu zamestnancov, ktorí mimo pracovného času užívajú marihuanu. Zamestnávatelia ich tak už nebudú môcť diskriminovať, trestať či vyhodiť z práce z dôvodu pozitívneho testu na marihuanu, informuje Los Angeles Times.

Zhromažďovací zákon 2188 schválil kalifornský senát v rámci novely štátnych antidiskriminačných zákonov a zákonov o spravodlivom zamestnaní a bývaní. Zákon však stále nie je definitívne prijatý. Po štátnom senáte putuje návrh zákona na stôl guvernéra Gavina Newsoma. Ten sa do konca septembra musí rozhodnúť, či ho podpíše.

V prípade, že by ho podpísal, nadobudol by účinnosť od 1. januára 2024. Išlo by tak o siedmy štát v USA, ktorý bude takýmto spôsobom chrániť zamestnancov „húličov“. V minulosti ho prijali už Connecticut, Montana, Nevada, New Jersey, New York a Rhode Island.

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: Flickr/Elsa Olofsson/volně k užití
Domov
Zdieľať
Diskusia