Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Viktor Kniš
25. augusta 2022, 18:43
Čas čítania 1:02

Romane Tabák sa nepáči kritika slovenských hokejistov, ktorí hrajú v KHL: Športovci nie sú politici

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Romana Tabák nevidí problém v tom, keď slovenskí športovci pokračujú v lige krajiny, ktorá agresívne zaútočila na suverénnu susednú krajinu.

Bývalá tenistka Romana Tabák sa vyjadrila k nedávnemu vyhláseniu štátneho tajomníka ministerstva školstva, ktorý kritizoval slovenských hokejistov hrajúcich v ruskej KHL.

Podľa bývalej členky poslaneckého klubu OĽaNO športovci nemajú riešiť politický kontext, ale trénovať a dosahovať svoje ciele. „Nikto z nich nešportuje, aby robil politiku. Jediný, kto zneužíva šport na politiku, je nominant strany SaS pán Husár!“ napísala Tabák na svoj Facebook.

Hokejistom zároveň popriala úspešnú sezónu v kontinentálnej lige, ktorej veľkým fanúšikom je aj Vladimir Putin. KHL je výkladnou skriňou propagandy ruského agresora aj podľa štátneho tajomníka ministerstva školstva Jána Husára. 

Romana Tabák na kandidátku OĽaNO nominovali práve ako odborníčku na témy týkajúce sa športu. 

V Česku už napríklad hokejový zväz rozhodol, že hráči, ktorí budú hrať v tejto sezóne v KHL, nebudú môcť reprezentovať krajinu na šampionáte.

Kontrakty odmietajú Švédi aj Fíni

Štátny tajomník ministerstva školstva skritizoval slovenských hokejistov, ktorí podpísali zmluvy v ruskej hokejovej lige KHL. Ivan Husár v statuse pri príležitosti 54. výročia začiatku okupácie Československa v roku 1968 napísal, že slovenským hokejistom vôbec neprekáža, ak majú hrať v súťaži, ktorá je „výkladnou propagandistickou skriňou vojenského agresora V. V. Putina“.

Husár sa v statuse zamýšľa nad tým, ako sa československí športovci zachovali k Sovietom v histórii, zatiaľ čo dnes máme podľa neho v športe „bezcitných ignorantov“.

„Fenomenálna gymnastka Věra Čáslavská odvrátila na stupni víťazov na OH v Mexiku hlavu od sovietskej hymny. Odvážne gesto, ktoré jej komunisti časom patrične spočítali. Gesto. Jožko Golonka Rusom nič nedaroval. Bratia Šťastní utekali s hokejkami čo najďalej za more. Švédi, Fíni kontrakty do KHL nepodpisujú,“ píše v úvode štátny tajomník.

Domov
Zdieľať
Diskusia