Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Viktor Kniš
24. augusta 2022, 11:49
Čas čítania 1:12

Sulík chcel pre Geissovcov vrtuľník Black Hawk, tvrdí Jaroslav Naď. Podmienil tým vraj súhlas s odovzdaním S-300 Ukrajine

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Naď tvrdí, že najprv s návrhom súhlasil, ale neskôr si uvedomil, že je absurdný.

Minister obrany Jaroslav Naď tvrdí, že keď vláda dohodovala odovzdanie obranného protivzdušného systému S-300 na Ukrajinu, predseda SaS Richard Sulík to blokoval, informuje Postoj. Najprv sa vraj bál, že bude Slovensko dráždiť Rusov, potom sa nechcel zapájať do vojny na Ukrajine a nakoniec použil argument s vývoznými licenciami. Naď tvrdí, že už aj minister zahraničných vecí mal problém s postojom svojho predsedu. 

Nakoniec vraj Sulík prišiel za Naďom a vypýtal si vojenskú helikoptéru pre Geissovcov

„Ivan Korčok na prášky, Martin Klus na prášky, Richard to blokoval. Je to tak. Potom prišiel za mnou a povedal, že to teda nebude blokovať, lebo vidí, že všetci ostatní sú za a že nájdeme cestu. Ale prídu tí Geissovci a potreboval by Black Hawk vrtuľník,“ povedal Naď v rámci diskusného večera, na ktorom sa zúčastnila aj Jana Bittó Cigániková z SaS. Tá tvrdí, že si celý príbeh pamätá inak, ale svoju verziu príbehu odmietla prezradiť.

Jaroslav Naď tvrdí, že najprv bol odhodlaný vrtuľník Black Hawk pre Geissovcov požičať, nakoniec si vraj uvedomil, že je to absurdné a nápad zavrhol.

Slovensko nakoniec svoj systém S-300 Ukrajine odovzdalo, dostali sme zaň zapožičaný kvalitnejší a modernejší systém Patriot od krajín NATO, ktorý chráni vzdušný priestor efektívnejšie. Slovensko nemuselo za výmenu zaplatiť ani euro.

30. septembra 2023, 7:00 Čas čítania 25:30 VOĽBY 2023: Podľa priebežných výsledkov vedie Smer, spočítali už viac ako 60 % hlasov VOĽBY 2023: Podľa priebežných výsledkov vedie Smer, spočítali už viac ako 60 % hlasov

Richard Sulík zverejnil príspevok, v ktorom označil tvrdenie ministra obrany za klamstvo. „Ohradzujem sa voči bludom ministra obrany, ktorý najnovšie uviedol, že schválenie poskytnutia systému protivzdušnej obrany S-300 som blokoval a následne som ho podmienil poskytnutím vojenského vrtuľníka pre Geissovcov,“ napísal. 

Predseda SaS hovorí, že má aj dôkaz. „O tom, že Jaroslav Naď klame, svedčí aj fakt, že Geissovci, ktorí na Slovensku natáčali seriál, neleteli vojenským vrtuľníkom, ale súkromným, ktorý bol poskytnutý cez TV JOJ. Agentúra SLOVAKIA TRAVEL síce preverovala možnosť zapožičania vrtuľníka a z ministerstva obrany dostali kladnú odpoveď, avšak napokon od tohto zámeru upustili.“

Domov
Zdieľať
Diskusia