Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Adam Novosad
22. augusta 2022, 19:17
Čas čítania 1:08

Známy basketbalista Dennis Rodman cestuje za Putinom do Ruska. Ide vyrokovať prepustenie americkej basketbalistky

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Basketbalistku Brittney Grinerovú v Rusku zatkli za prechovávanie marihuanového oleja.

Bývalý americký basketbalista Dennis Rodman plánuje cestu do Ruska v snahe dosiahnuť prepustenie uväznenej basketbalistky Brittney Grinerovej.


Americkú hráčku WNBA moskovský súd začiatkom augusta odsúdil na deväť rokov za drogy. „Dostal som povolenie ísť do Ruska pomôcť tomuto dievčaťu,“ povedal Rodman pre NBC. „Vynasnažím sa ísť (do Ruska) tento týždeň,“ dodal bez uvedenia podrobností.


Podľa vysokopostaveného predstaviteľa administratívy prezidenta Joea Bidena „je to verejná informácia, že administratíva urobila Rusom významnú ponuku a čokoľvek než ďalšie vyjednávanie prostredníctvom zavedeného kanála pravdepodobne skomplikuje snahy o (jej) prepustenie“.


Existenciu špeciálneho komunikačného kanála medzi oboma prezidentmi dávnejšie potvrdil ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov, podľa ktorého napriek „niektorým verejným vyhláseniam je stále funkčný“.


Dvojnásobnú zlatú olympijskú medailistku v basketbale a víťazku WNBA Grinerovú zatkli vo februári na moskovskom letisku, pretože mala pri sebe malé množstvo konopného oleja. Grinerová na svoju obhajobu povedala, že si neuvedomila, aké následky môže mať prítomnosť oleja v batožine, pretože v jej domovskom štáte v USA je olej legálny.


Rodman sa už aj v minulosti pokúsil neortodoxným spôsobom zasiahnuť do politiky. Podľa vlastných slov pomohol pripraviť základy na stretnutie amerického prezidenta Donalda Trumpa a severokórejského vodcu Kim Čong-una v Singapure v roku 2018. Biely dom však poprel, že by bol mal v tomto smere nejakú oficiálnu úlohu.


Rodman hovoril pozitívne aj o ruskom prezidentovi. V roku 2014 po osobnom stretnutí s Vladimirom Putinom v Moskve povedal, že šéf Kremľa je „v skutočnosti cool“.

Domov
Zdieľať
Diskusia