Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Adam Novosad
21. augusta 2022, 13:10
Čas čítania 1:21

VIDEO: Ukrajinci vysmiali Putina vojenskou prehliadkou zničenej ruskej techniky v centre Kyjeva. Ten chcel mesto dobyť za tri dni

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Rusko chcelo Kyjev dobyť do troch dní a zorganizovať v centre mesta vojenskú prehliadku.

„Rusi vo februári plánovali vojenskú prehliadku v centre Kyjeva. Šesť mesiacov po začiatku rozsiahlej vojny je hanebná ukážka hrdzavého ruského kovu pripomienkou pre každého diktátora, ako mu môže plány prekaziť slobodný a statočný národ,“ píše na Twitteri ukrajinské ministerstvo obrany pod videom zachytávajúcim ruskú techniku v Kyjeve.

Vladimir Putin sa konečne dočkal vojenskej prehliadky v centre ukrajinského hlavného mesta, lenže nejde o víťaznú prehliadku, ale o zhromaždenie zničenej ruskej techniky, ktorú Kremeľ nasadil do bojov na Ukrajine. Svetové médiá píšu, že Ukrajinci sa takto vysmievajú Rusku krátko pred blížiacimi sa štátnymi sviatkami, ktoré oslavujú 23. a 24. augusta.

17. apríla 2024, 12:30 Čas čítania 10:32 Vlado jazdil na kamióne po sovietskom Rusku: Prostitútky idú aj za fľašu vodky a colníkov sme podplácali salónkami Vlado jazdil na kamióne po sovietskom Rusku: Prostitútky idú aj za fľašu vodky a colníkov sme podplácali salónkami

Ukrajinské ministerstvo obrany sa Putinovi vysmieva so slovami, že Kremeľ síce plánoval „dobyť Kyjev za tri dni“, aby Moskva mohla zorganizovať víťaznú vojenskú prehliadku na hlavnej ulici Chreščatyk v centre Kyjeva, no dopadlo to úplne naopak. 

Vojenská prehliadka zničenej ruskej techniky si vyslúžila veľkú pozornosť zo strany obyvateľov ukrajinskej metropoly, ktorí obdivovali tanky, obrnené vozidlá či raketomety poškodené ukrajinskou armádou. Na viaceré kusy techniky mohli dokonca ľudia vyliezť a pozrieť sa, ako vyzerá zvnútra.

Úrady pritom v Kyjeve zakázali v čase od 22. do 25. augusta všetky hromadné podujatia práve pri príležitosti štátnych sviatkov Dňa štátnej vlajky (23. augusta) a Dňa nezávislosti (24. augusta). Vedenie krajiny sa obáva, že ruská armáda práve v tieto dni zintenzívni raketové ostreľovanie ukrajinských miest vrátane hlavného mesta Kyjev.

Domov
Zdieľať
Diskusia