Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Jakub Paulík
11. augusta 2022, 9:02
Čas čítania 0:33

FOTO: Pri explózii na Kryme prišlo Rusko o mnohé lietadlá. Prezident Ukrajiny sľúbil, že znovu dobyje Krymský polostrov

Kategória:
Zaujímavosti
Uložiť Uložené

Kyjev aj Moskva popreli, že išlo o plánovaný útok.

Na ruskom vojenskom letisku Saki na Kryme prišlo utorok k výbuchom. Napriek tomu, že Moskva akékoľvek poškodenie tamojšieho vybavenia poprela, satelitné zábery spoločnosti Planet Labs hovoria o opaku.

Na záberoch pred explóziou a po nej vidno zničené armádne objekty aj lietadlá. Deutsche Welle s odkazom na ukrajinské velenie píše, že pri výbuchoch bolo zničených 9 lietadiel.

Podľa ruskej strany nešlo o útok, ale o výbuch munície v skladoch. Ukrajina svoj podiel na vine poprela a šéf rezortu obrany Olexij Reznikov zavtipkoval, že za to môžu ruskí vojaci, ktorí fajčili v zakázaných priestoroch, uvádza BBC.

Rusko sa pritom v minulosti vyhrážalo, že akýkoľvek útok na Krym by vyvolal masívnu odvetu vrátane útokov na „rozhodovacie centrá“ v Kyjeve. Len niekoľko hodín po výbuchoch na Saki prezident Ukrajiny Volodymyr Zelenskyj vo zverejnenom videu vyhlásil, že znova dobyje Krymský polostrov, ktorý aktuálne okupuje Rusko.

Krym
Zdroj: Planet Labs
Krym
Zdroj: Planet Labs
Domov
Zdieľať
Diskusia