Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Ivan Koribanič
2. augusta 2022, 20:52
Čas čítania 1:01

Muž, ktorý pred 9 rokmi vyhodil disk s bitcoinmi v hodnote 184 miliónov eur, je pripravený vykopať skládku, aby ho našiel

Kategória:
Zaujímavosti
Uložiť Uložené
Muž, ktorý pred 9 rokmi vyhodil disk s bitcoinmi v hodnote 184 miliónov eur, je pripravený vykopať skládku, aby ho našiel
Zdroj: Reprofoto/Youtube

„V polovici roku 2013, keď mal disk hodnotu niekoľko stoviek tisíc eur, som ho omylom vyhodil do bežného odpadkového koša,“ povedal Howell.

Walesan James Howells tvrdí, že v roku 2013 omylom vyhodil pevný disk s bitcoinmi v aktuálnej hodnote 184 miliónov eur, píše Independent.

Teraz prišiel s vyhlásením, že dokázal zhromaždiť dostatok financií na vykopanie skládky v Newporte. Chce tak nájsť stratený disk.

„Financovanie je zabezpečené,“ povedal Howells. Tridsaťsedemročný IT pracovník tvrdí, že bitcoiny začal ťažiť v roku 2009, keď boli vytvorené. Dokázal ich získať tisíce. 

„V polovici roku 2013, keď mal disk hodnotu niekoľko stoviek tisíc eur, som ho omylom vyhodil do bežného odpadkového koša,“ povedal Howell.

Neskôr sa rozhodol kontaktovať mestskú radu v Newporte. Ponúkol jej, že ak mu pomôže v hľadaní disku, podelí sa s ňou o peniaze.

Úrad mu však hľadanie zatrhol. Argumentoval tým, že sa obáva o životné prostredie. Ďalším argumentom bolo, že celý projekt by stál milióny a neexistuje pritom žiadna záruka, že disk bude možné obnoviť alebo že bude dokonca fungovať.

Howell sľúbil, že ak mu úrad dovolí skládku vykopať, postaví nad ňou solárnu stanicu. Ak by sa mu predsa len podarilo disk nájsť a obnoviť dáta, peniaze by si nenechal, píše Fortune.

15. marca 2024, 13:47 Čas čítania 1:28 Vyskúšala som bota, ktorý mi pomohol vybrať kandidáta v ruských voľbách. Radšej než voliť Putina mi poradil znehodnotiť lístok Vyskúšala som bota, ktorý mi pomohol vybrať kandidáta v ruských voľbách. Radšej než voliť Putina mi poradil znehodnotiť lístok

Podľa dohody by si on a jeho partneri ponechali 30 % sumy, teda približne 50 miliónov eur. Podiel by dostali aj pátrači a ušlo by sa aj občanom Newportu. Tých je v meste 150-tisíc a každému by Howell dal 50 dolárov.

Howells údajne zostavil tím ôsmich odborníkov. Tí sa majú špecializovať na oblasti, ako je odpadové hospodárstvo, extrakcia údajov a vykopávanie skládok.

Odborné znalosti hľadal aj u poradcu, ktorý pracoval pre spoločnosť, ktorá obnovila údaje z čiernej skrinky havarovaného raketoplánu Columbia.

Domov
Zdieľať
Diskusia