Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eduard Starkbauer
27. júla 2022, 8:18
Čas čítania 0:46

Žeriavnik na Boroch upadol do bezvedomia a v kabíne ho nechali celú noc. Umrel na druhý deň v nemocnici

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Príbuzní zvažujú podanie trestného oznámenia.

Žeriavnik pracujúci na bytovej novostavbe v bratislavských Boroch upadol vo svojej kabíne do bezvedomia a v kabíne ostal celú noc. Po tom, ako sa nevrátil z práce domov, sa ho podľa TV JOJ snažila rodina niekoľkokrát neúspešne telefonicky kontaktovať, no jeho telo objavili kolegovia až na druhý deň ráno. Privolaní hasiči ho vyslobodili z kabíny a o záchranu života začali ihneď bojovať aj záchranári. Muž po prevoze do nemocnice zomrel. 

Hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Bratislave Štefan Koči potvrdil, že Jozef bol v bezvedomí a z kabíny ho museli vyslobodzovať lezci. Žeriavnikovi, ktorý bol otcom siedmich detí, podľa výpovede známeho zlyhali obličky a podľa partnerky Miroslavy postupne aj ostatné orgány.

žeriav
Zdroj: Reprofoto/TV JOJ

Príbuzní zosnulého považujú priebeh udalostí za šokujúci a nechápu, prečo ho nikto pred odchodom z pracoviska neskontroloval. Žeriavnik sa vraj na fyzickú nepohodu nadriadenému sťažoval už na začiatku svojho posledného pracovného dňa okolo 11.00. „Vedúci stavby alebo nadriadený mal byť povinný skontrolovať svojho zamestnanca. Bolo horúco a oni sa naňho vykašľali a nechali ho zomrieť,“ uviedol rodinný známy. 

28. marca 2024, 9:30 Čas čítania 4:47 Príbeh rádioaktívneho muža: plakal krv, nemal kožu a jeho DNA sa rozkladala zaživa. Lekárov prosil o smrť Príbeh rádioaktívneho muža: plakal krv, nemal kožu a jeho DNA sa rozkladala zaživa. Lekárov prosil o smrť

Kolegovia žeriavnici hovoria o očividnom porušení zásad bezpečnosti pri práci. Pozostalá rodina uvažuje v súvislosti s tragickou smrťou podať trestné oznámenie na stavebnú firmu.

Domov
Zdieľať
Diskusia