Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Jana Chovancová
22. júla 2022, 17:14
Čas čítania 0:56

Kylie Jenner kritizovali za 17-minútový let súkromným lietadlom. Zďaleka nie je jediná, toto sú najkratšie lety celebrít

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Americká modelka a návrhárka čelila v posledných dňoch kritike za to, že použila na krátku trasu súkromné lietadlo. Let trval iba 17 minút. Denník The Guardian upozornil, že to bežne robia aj iné slávne osobnosti.

Lety súkromnými lietadlami na krátke vzdialenosti sú medzi celebritami stále populárne aj napriek čoraz viac viditeľným dosahom klimatickej krízy. V posledných dňoch čelila kritike americká modelka a návrhárka Kylie Jenner, keď sa dala lietadlom previezť približne 60-kilometrovú vzdialenosť, ktorej prejdenie autom by trvalo asi 45 minút. 

Sedemnásťminútový let najsledovanejšej influencerky na Instagrame však zďaleka nie je ojedinelým prípadom. The Guardian upozornil na mená ďalších známych osobností, ktoré napriek krátkej vzdialenosti uprednostnili komfort pred ekologickosťou. Denník odhadol, že napríklad let slávnej Kylie viedol k tone emisií oxidu uhličitého.

Modelku v dĺžke letu predbehol zápasník Floyd Mayweather, ktorého let z Hendersonu do Las Vegas trval iba 10 minút. V tesnom závese za Kylie zostal kanadský raper Drake. Jeho let trval presne o minútu dlhšie ako jej, no vyprodukoval päťkrát viac emisií. 

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa The Guardian (@guardian)

„Nie som prekvapený, že sú ľudia naštvaní, majú na to právo,“ vyjadril sa pre Guardian k problematike Jack Sweeney, tvorca účtu Celebrity Jets. Emisie zo súkromných lietadiel v USA od 90. rokov 20. storočia prudko vzrástli a budú stúpať ďalej, keď sa na trh dostanú väčšie lietadlá.

Časté používanie súkromných lietadiel vo svete je doménou bohatých ľudí, pričom len 1 % svetovej populácie je zodpovedné za polovicu leteckých emisií.

„Tieto krátke lety poukazujú na nesmierny vplyv bohatých na celkové emisie z leteckej dopravy,“ povedal Scott Hochberg, právnik z Ústavu klimatického práva v Centre pre biologickú diverzitu. 

Anketa:
Myslíš si, že sú takéto krátke lety celebrít v poriadku?
Áno, je to ich vec.
Nie, mali by sa aj oni zamyslieť nad klimatickou krízou.
Je mi to jedno.
Áno, je to ich vec.
23 %
140 Hlasov
Nie, mali by sa aj oni zamyslieť nad klimatickou krízou.
64 %
396 Hlasov
Je mi to jedno.
14 %
84 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia