Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. júla 2022 o 14:25
Čas čítania 1:05
Daniel Mikolášik TASR

Sulík aj po stretnutí s Hegerom trvá na svojich podmienkach. Ak Matovič zostane vo vláde, SaS ju opúšťa

POLITIKA EDUARD HEGER IGOR MATOVIČ KOALIČNÁ KRÍZA RICHARD SULÍK SPRÁVY Z DOMOVA VLÁDA EDUARDA HEGERA
Uložiť Uložené

Podľa SaS nie je problém vláda Eduarda Hegera ako celok, ale jediným problémom je Igor Matovič.

Líder SaS a minister hospodárstva Richard Sulík označil sobotňajší rozhovor s premiérom Eduardom Hegerom za rozsiahly a konštruktívny. Strana však naďalej trvá na svojich podmienkach. Ak sa nenaplnia, ministri SaS opustia k 31. augustu vládu. Vyplýva to z oficiálneho stanoviska šéfa SaS, v nedeľu to potvrdila aj predsedníčka klubu SaS Anna Zemanová v TA3.

„Množstvo vecí sme si vydiskutovali, no naďalej platí naše pôvodné stanovisko odsúhlasené Republikovou radou SaS, že po tom, ako sme 6. júla opustili koalíciu, sme pripravení podpísať novú koaličnú zmluvu, z ktorej bude vyplývať, že Igor Matovič nebude členom budúcej vlády. Ak sa tak nestane, opúšťajú k 31. 8. ministri za SaS vládu,“ uviedol Sulík.

„Nie je problém vláda Eduarda Hegera ako celok,“ poznamenala Anna Zemanová v nedeľnej diskusnej relácii TA3 V politike s tým, že jediný problém je Matovič. Ak by prišla zo strany partnerov požiadavka na odchod Sulíka z postu ministra hospodárstva, tak si liberáli vypočujú argumenty a minister sa tým bude zaoberať.

Sulík a Heger
Zdroj: TASR/Martin Baumann

Spor v koalícii sa opäť vyostril po tom, ako poslanci Národnej rady prelomili veto prezidentky Zuzany Čaputovej pri tzv. protiinflačnom balíku z dielne Matoviča. SaS a OĽaNO sa následne obviňovali z hlasovania s fašistami. Pre útoky Matoviča SaS prestala opätovne chodiť na koaličné rady, vypovedala koaličnú zmluvu a očakáva do konca augusta novú.

Odporúčané
Obchádzanie sankcií voči Rusku? Slovenský vývoz do viacerých krajín sa po začiatku vojny zdvojnásobil Obchádzanie sankcií voči Rusku? Slovenský vývoz do viacerých krajín sa po začiatku vojny zdvojnásobil 21. augusta 2024 o 16:20

Chce ju prepracovať a žiada Matovičov odchod z vlády. OĽaNO to od začiatku odmieta. SaS avizovala demisiu svojich ministrov, ak nedôjde k naplneniu ich požiadaviek. Matovič reagoval, že SaS v septembri povalí vládu. To Sulík odmietol a tvrdí, že odchodom liberálov z koalície nepadne vláda. Deklaroval záujem na dovládnutí kabinetu. Vyhlásil však, že SaS koalíciu opustila. Heger vyzval liberálov, aby urobili krok späť.

Domov
Zdieľať
Diskusia