Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. júla 2022, 14:25
Čas čítania 1:05
Daniel Mikolášik TASR

Sulík aj po stretnutí s Hegerom trvá na svojich podmienkach. Ak Matovič zostane vo vláde, SaS ju opúšťa

POLITIKA EDUARD HEGER IGOR MATOVIČ KOALIČNÁ KRÍZA RICHARD SULÍK SPRÁVY Z DOMOVA VLÁDA EDUARDA HEGERA
Uložiť Uložené

Podľa SaS nie je problém vláda Eduarda Hegera ako celok, ale jediným problémom je Igor Matovič.

Líder SaS a minister hospodárstva Richard Sulík označil sobotňajší rozhovor s premiérom Eduardom Hegerom za rozsiahly a konštruktívny. Strana však naďalej trvá na svojich podmienkach. Ak sa nenaplnia, ministri SaS opustia k 31. augustu vládu. Vyplýva to z oficiálneho stanoviska šéfa SaS, v nedeľu to potvrdila aj predsedníčka klubu SaS Anna Zemanová v TA3.

„Množstvo vecí sme si vydiskutovali, no naďalej platí naše pôvodné stanovisko odsúhlasené Republikovou radou SaS, že po tom, ako sme 6. júla opustili koalíciu, sme pripravení podpísať novú koaličnú zmluvu, z ktorej bude vyplývať, že Igor Matovič nebude členom budúcej vlády. Ak sa tak nestane, opúšťajú k 31. 8. ministri za SaS vládu,“ uviedol Sulík.

„Nie je problém vláda Eduarda Hegera ako celok,“ poznamenala Anna Zemanová v nedeľnej diskusnej relácii TA3 V politike s tým, že jediný problém je Matovič. Ak by prišla zo strany partnerov požiadavka na odchod Sulíka z postu ministra hospodárstva, tak si liberáli vypočujú argumenty a minister sa tým bude zaoberať.

Sulík a Heger
Zdroj: TASR/Martin Baumann

Spor v koalícii sa opäť vyostril po tom, ako poslanci Národnej rady prelomili veto prezidentky Zuzany Čaputovej pri tzv. protiinflačnom balíku z dielne Matoviča. SaS a OĽaNO sa následne obviňovali z hlasovania s fašistami. Pre útoky Matoviča SaS prestala opätovne chodiť na koaličné rady, vypovedala koaličnú zmluvu a očakáva do konca augusta novú.

Odporúčané
PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024 ZÁZNAM: Ivana Korčoka na zhromaždení v Bratislave prišli podporiť tisícky ľudí PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024 ZÁZNAM: Ivana Korčoka na zhromaždení v Bratislave prišli podporiť tisícky ľudí 24. marca 2024, 6:20

Chce ju prepracovať a žiada Matovičov odchod z vlády. OĽaNO to od začiatku odmieta. SaS avizovala demisiu svojich ministrov, ak nedôjde k naplneniu ich požiadaviek. Matovič reagoval, že SaS v septembri povalí vládu. To Sulík odmietol a tvrdí, že odchodom liberálov z koalície nepadne vláda. Deklaroval záujem na dovládnutí kabinetu. Vyhlásil však, že SaS koalíciu opustila. Heger vyzval liberálov, aby urobili krok späť.

Domov
Zdieľať
Diskusia