Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Adam Novosad TASR
16. júla 2022, 19:34
Čas čítania 1:13

VIDEO: Takto chytili legendárneho mexického narkobaróna. Rafa umučil k smrti amerického agenta. Objavil sa aj v seriáli Narcos

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Narkobarón sa skrýval od roku 2013, kedy mu zrušili rozsudok.

Mexické ozbrojené zložky v piatok zadržali neslávne známeho drogového bosa Rafaela Cara Quintera, ktorý je obvinený z vraždy agenta amerických federálnych úradov.

Informoval o tom predstaviteľ mexického námorníctva, ktorý si želal zostať v anonymite. Quintera zadržali po tom, čo ho v kríkoch vyňuchal špeciálne trénovaný pes Max. Mexický narkobarón sa schovával v meste Choix v štáte Sinaloa.


Drogového bosa Quintera zatkli v roku 1985 a odsúdili na 40 rokov väzenia za únos a zabitie agenta amerického protidrogového úradu, známeho ako DEA, Enriqueho „Kikiho“ Camarenu.

Sudca v roku 2013 rozhodol o jeho prepustení na základe pochybení v súdnom procese. Tento verdikt neskôr zrušil mexický najvyšší súd, Quintero sa už ale v tej dobe skrýval.


Bývalý zakladateľ kartelu Guadalajara sa odvtedy vrátil k obchodovaniu s drogami a rozpútal krvavé boje o územie v štáte Sonora na severe Mexika. Drogový bos je na zozname desiatich najhľadanejších osôb amerického Federálneho úradu pre vyšetrovanie. FBI za jeho dolapenie vypísala odmenu vo výške 20 miliónov dolárov.

24. apríla 2024, 9:30 Čas čítania 4:05 Harrison Graham, muž s tromi osobnosťami: vraždil a potom mal styk s mŕtvolami, spával s telami v posteli Harrison Graham, muž s tromi osobnosťami: vraždil a potom mal styk s mŕtvolami, spával s telami v posteli


Quintera bol koncom sedemdesiatych rokov jedným z hlavných dodávateľov heroínu, kokaínu a marihuany do Spojených štátov. USA ho obviňujú z únosu, mučenia a vraždy agenta Camarenu. Mexický súd medzičasom schválil jeho vydanie do USA.


Narkobarón Quintero získal popularitu v posledných rokoch, keď sa jeho postava objavila v seriáli Narcos: Mexiko od Netflixu, ktorý zachytáva budovanie drogového biznisu a vývoj pašeráctva v Mexiku. 

Domov
Zdieľať
Diskusia