Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Jakub Paulík TASR
23. júna 2022, 21:26
Čas čítania 0:39

Najvyšší súd USA rozhodol, že občania majú právo nosiť na verejnosti strelnú zbraň. Prezident Joe Biden je sklamaný

Kategória:
Zaujímavosti
Uložiť Uložené

Situácia so zbraňovou legislatívou v USA vyvoláva v prezidentovi Bidenovi obavy.

Najvyšší súd USA rozhodol, že ľudia majú právo nosiť na verejnosti strelné zbrane. Ide o historický verdikt, ktorý jednotlivým štátom zabráni obmedzovať nosenie strelnej zbrane. Najvyšší súd tým ruší aj platnosť zákona v štáte New York, podľa ktorého musia mať občania povolenie na nosenie strelnej zbrane.

Sudcovia uviedli, že požiadavka v štáte New York porušuje právo „držať a nosiť zbraň“, ktoré vychádza z druhého dodatku ústavy. Prezident Joe Biden je z rozhodnutia Najvyššieho súdu USA „hlboko sklamaný“.

10. júna 2022, 14:30 Čas čítania 10:40 Prístup k zbrani na strelnici za minútu. Doklady nebolo treba a mohli by sme prísť aj podnapití (Reportáž) Prístup k zbrani na strelnici za minútu. Doklady nebolo treba a mohli by sme prísť aj podnapití (Reportáž)

„Tento verdikt protirečí zdravému rozumu a ústave a mal by nás všetkých hlboko znepokojovať,“ povedal Biden. Rozhodnutie prišlo v čase, keď kongres pracuje na na zákonoch o zbraniach, čím reaguje na nedávne hromadné streľby v Kalifornii, New Yorku a Texase.

Posledná školská streľba v USA v štáte Texas si vyžiadala 21 obetí, z ktorých bolo 19 detí. „Kedy sa, preboha, postavíme proti zbrojárskej loby? Kedy, preboha, urobíme to, čo treba urobiť? Prečo sme ochotní žiť s týmto krviprelievaním? Prečo to stále dopúšťame?“ vyjadril sa vtedy prezident Joe Biden.

Anketa:
Prijal by si na Slovensku zbraňovú legislatívu ako v USA?
Áno.
Nie.
Áno.
29 %
62 Hlasov
Nie.
71 %
154 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia