Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
23. júna 2022, 12:15
Čas čítania 0:32
Tímea Krauszová

Strana SaS vyvesila dúhovú vlajku, viaceré poslankyne zo strany ju ukazujú tiež. Protestujú proti zákazu dúhových symbolov

NEWS JANA BITTÓ CIGÁNIKOVÁ LGBT+ POLITIKA SPRÁVY Z DOMOVA
Uložiť Uložené

Návrh zakázať dúhové symboly predložili György Gyimesi a Tomáš Taraba.

Strana SaS vyvesila dúhovú vlajku na svojom sídle v Bratislave. Vlajka visí aj z okna kancelárie poslankyne Vladimíry Marcinkovej. Upozornil na to Denník N. Strana týmto protestuje proti zákazu dúhových symbolov, ktorý v parlamente predložili György Gyimesi a Tomáš Taraba.

Slovensko chcú pre všetkých

Dúhovú vlajku má na pleciach aj poslankyňa Jana Bittó Cigániková na videu, ktoré pridala na Facebook strana SaS. Hovorí v nej, že Slovensko má byť pre všetkých bez ohľadu na orientáciu a že spomínaný návrh na zákaz dúhových symbolov je spiatočnícky. Práve tým, že vlajky vystavia alebo sa do nich oblečú, chcú proti tomu zabojovať.

„Ak chceme byť plnohodnotnou súčasťou sveta 21. storočia, nesmieme sa nikomu otáčať chrbtom, práve naopak. Musíme urobiť všetko pre to, aby sa všetci cítili bezpečne a hlavne uznane. Našu spoločnosť rozmanitosť obohacuje,“ znie opis k videu.

Domov
Zdieľať
Diskusia