Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. júna 2022, 19:25
Čas čítania 0:33
Jakub Paulík TASR

V kanceláriách poslancov v parlamente vypli klímu a zvažujú vypnúť aj svetlo. Míňajú sa im peniaze na energie

POLITIKA NÁRODNÁ RADA SR POLITIKA POSLANCI ROKOVANIE PARLAMENTU SPRÁVY Z DOMOVA
Uložiť Uložené

Boris Kollár tvrdí, že možno prídu aj ďalšie opatrenia.

Kancelária Národnej rady Slovenskej republiky v kanceláriách poslancov dočasne vypla klimatizáciu. Ide o jedno z opatrení, ktorým chce NR SR obmedziť plytvanie čoraz drahšími energiami.

„Bohužiaľ, za päť mesiacov sme spotrebovali balík financií na celý rok. Elektrina niekoľkonásobne stúpla. Keď to pôjde takto ďalej, tak asi jedného dňa vypneme klimatizáciu aj v pléne, potom vypneme svetlo. Žiadosť sme dali na Ministerstvo financií (MF) SR,“ povedal predseda parlamentu Boris Kollár.

Kollár verí, že im navýšia rozpočet o zvýšenú sumu za energie. Dohoda však zatiaľ nepadla, a tak možno príde aj na drastickejšie opatrenia. Keby nič nespravili, nakoniec by ich od energií vypli priamo elektrárne.

O veci poslanci rokujú s ministerstvom financií na čele s Igorom Matovičom, ktoré však ešte nerozhodlo. V prípade, že by nedostali navýšený rozpočet, museli by prísť ďalšie obmedzenia, ktoré by mali dosah aj na priebeh rokovaní.

Odporúčané
Jaroslav Naď: Hlasoval by som za prelomenie veta prezidentky, nie sme odkázaní na fašistov (Rozhovor) Jaroslav Naď: Hlasoval by som za prelomenie veta prezidentky, nie sme odkázaní na fašistov (Rozhovor) 15. júna 2022, 16:30
Domov
Zdieľať
Diskusia