Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. júna 2022, 16:54
Čas čítania 0:41
Viktor Kniš TASR

Mariah Carey žalujú za hit All I Want for Christmas Is You, vraj zneužila popularitu názvu. Žiadajú 20 miliónov dolárov

Mariah Carey žalujú za hit All I Want for Christmas Is You, vraj zneužila popularitu názvu. Žiadajú 20 miliónov dolárov
Zdroj: Flickr/NRK P3/na voľné použitie
HUDBA MARIAH CAREY SPRÁVY ZO SVETA
Uložiť Uložené

Niekto si po 25 rokoc spomenul na podobnosti.

Americká speváčka Mariah Carey čelí žalobe za údajné porušenie autorských práv v spojitosti so svojím vianočným hitom All I Want for Christmas Is You z roku 1994, informovala stanica BBC.


Textár Andy Stone tvrdí, že bol spoluautorom piesne s takým istým názvom z roku 1989. Careyová podľa neho zneužila jeho popularitu a štýl. Speváčka, spoluautor piesne Walter Afanasieff a vydavateľstvo Sony Music Enternainment sa podľa Stona vedome, dobrovoľne a zámerne podieľali na porušení autorských práv.


Obe piesne sa zdajú hudobne odlišné, píše BBC. Stone však tvrdí, že Careyová vyvolala zmätok a nepožiadala o povolenie. Speváčka sa k záležitosti ešte nevyjadrila.
Hit All I Want for Christmas Is You sa po svojom vydaní dostal na čelo rebríčkov vo viacerých krajinách a do roku 2017 údajne Careyovej zarobil v tantiémach viac ako 60 miliónov dolárov, píše BBC.


Stone, ktorý vystupuje pod pseudonymom Vince Vance v kapele Vince Vance & the Valiants, žiada odškodné vo výške najmenej 20 miliónov dolárov. To, prečo podnikol právne kroky až 28 rokov po vydaní Careyovej piesne, podľa BBC nie je známe.

Domov
Zdieľať
Diskusia