Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. mája 2022, 11:16
Čas čítania 0:40
Eduard Starkbauer

Úspešný americký youtuber si všimol Raťafáka Plachtu. Vo videu sa čuduje, že bol určený detskému publiku

NEWS TELEVÍZNE ŠOU
Uložiť Uložené

Postavičky sa po jej televíznom angažmáne zmocnil neznámy tvorca. Od roku 2008 na internete žije druhý, absurdný život.

Americký youtuber Zack D. Films sa vo svojej sérii videí venuje najdesivejším postavičkám vo svetových televíznych archívoch. V najnovšom videu sa pozastavil pri československej televíznej legende – postavičke Raťafáka Plachtu. Na Youtube má toto video už viac ako 2 milióny pozretí.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Zack D. Filmz (@zackdfilmz)

Bábka bola v 80. rokoch hviezdou detskej televíznej šou Slniečko. Autor kanála vo videu program vysielaný v Československej televízii prirovnáva k desivejšej verzii bábok kultového amerického programu Sesame Street.

Bábke, ktorú autor videa opísal ako desivú, pomáhali s pohybom počas natáčania najmä dvaja bábkoherci Štefan Kulhánek a Dušan Štauder. Bábka od autora Petra Cigáňa bola podľa ľudových legiend po skončení nahrávania v roku 1989 zahodená do kontajnera, kde ju našiel jej neskorší majiteľ, ktorý s ňou v roku 2008 nahral niekoľko pozoruhodných videí.

Kópia Raťafáka Plachtu sa objavila aj na obrazovke RTVS v roku 2016 počas nakrúcania relácie Fetiše socializmu. Vo verejnoprávnom rozhlase a televízii vystúpil aj v relácii Noc v archíve. Počas nahrávania Slniečka vystupoval po boku osobností ako Marián Labuda, Vilo Rozboril, Miro Noga, Stano Dančiak či Jaro Filip.

Domov
Zdieľať
Diskusia