Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. mája 2022 o 18:45
Čas čítania 0:40
Daniel Mikolášik TASR

Bödörova chata z kauzy odposluchov R. Fica a R. Kaliňáka: štátny podnik Lesy SR jej vypovie nájomnú zmluvu

NEWS FICO A KALIŇÁK NA CHATE ROBERT FICO ROBERT KALIŇÁK SMER-SD SPRÁVY Z DOMOVA
Uložiť Uložené

Chata slúžila politikom a advokátom na to, aby sa rozprávali o živých kauzách.

Štátny podnik Lesy SR vypovie zmluvu na prenájom medializovanej chaty, kde odpočúvali Roberta Fica, Roberta Kaliňáka či Miroslava Bödöra. Chata sa nachádza neďaleko obce Čifáre v poľovnom revíri Pata. Uviedol to Matej Vigoda, poverený generálny riaditeľ štátneho podniku Lesy SR.

Odporúčané
Fico, Kaliňák a Bödör starší sa stretávali v chate v obci Čifáre, domáci o nich vedeli dlho (Reportáž) Fico, Kaliňák a Bödör starší sa stretávali v chate v obci Čifáre, domáci o nich vedeli dlho (Reportáž) 27. októbra 2021 o 16:00

„Vždy som bojoval za očistu a reformu štátneho podniku. Práve uzatvorenie novej nájomnej zmluvy na prenájom chaty mojou osobou dalo možnosť štátnemu podniku slobodne predčasne ukončiť tento takmer 14 rokov trvajúci nájomný vzťah, keďže pôvodné zmluvné podmienky to neumožňovali,“ povedal Vigoda.

Chata v minulosti slúžila ako útočisko dôležitých ľudí vrátane Alexandra Dubčeka a má bohatú poľovnícku históriu.
Chata v minulosti slúžila ako útočisko dôležitých ľudí vrátane Alexandra Dubčeka a má bohatú poľovnícku históriu. Zdroj: Refresher/Lukáš Čelka

V blízkom čase podľa jeho slov štátny podnik rozhodne, či chatu prenajmú prostredníctvom obchodnej verejnej súťaže alebo ju budú využívať zamestnanci vonkajšej prevádzky štátneho podniku.


Poľovnícka chata sa nachádza neďaleko obce Čifáre v poľovnom revíri Pata. Verejnosti sa stala známou predovšetkým po zverejnení policajných odposluchov. Nehnuteľnosť v obci Čifáre totiž slúžila politikom a advokátom na to, aby sa rozprávali o živých kauzách. 

Vyhotovené obrazovo-zvukové záznamy (a ich doslovné prepisy) podľa Úradu špeciálnej prokuratúry potvrdzujú „snahy viacerých osôb z prostredia politiky, podnikania a advokácie ovplyvňovať trestné stíhania najzávažnejších trestných káuz“.

Fico, chata, gorilla
Zdroj: Aktuality.sk
Domov
Zdieľať
Diskusia