Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. mája 2022, 6:46
Čas čítania 0:47
Ivan Koribanič

Ruskí vojaci použili termobarické rakety proti sebe, tvrdí ukrajinská armáda. Tá sa im poďakovala za skutočnú denacifikáciu

Ruskí vojaci použili termobarické rakety proti sebe, tvrdí ukrajinská armáda. Tá sa im poďakovala za skutočnú denacifikáciu
Zdroj: Reprofoto/Twitter.com
ZAUJÍMAVOSTI RUSKO-UKRAJINSKÝ KONFLIKT
Uložiť Uložené

K incidentu údajne došlo 8. mája, pričom na situáciu upozornil 97. peší prápor ukrajinskej armády.

Ukrajinskí vojenskí náčelníci tvrdia, že ruskí vojaci nastavili termobarické rakety proti vlastným jednotkám, píše UNILAD. Informáciu nie je možné nezávisle overiť.

K incidentu údajne došlo 8. mája, pričom na situáciu upozornil 97. peší prápor ukrajinskej armády. „Vedenie 97. práporu vyjadruje spokojnosť s činmi ruských okupantov, ktorí použili ťažký Zantsepep Flamethrower v smere na Zaporožie (termobarické rakety – pozn. red.) Použili ho totiž proti svojim vlastným pozíciám a skutočne vypálili nacistických okupantov z ukrajinskej pôdy.“


Ukrajinská armáda zároveň dodala, že podobné akcie vníma pozitívne a dokonca ich podporuje. Nejasný však zostáva rozsah škôd, ako aj straty na životoch.

Cieľom tohto kroku ruskej armády vraj bola snaha dostať sa z boja v Putinovej „špeciálnej vojenskej operácii“. Podľa miestnych obyvateľov ruské jednotky odpálili približne 20 vlastných vozidiel, aby sa vyhli účasti na frontovej línii.

Ruské jednotky ďalej opísali ako dezorientované a zmätené. Jeden ruský vojak sa údajne dokonca vzdal výmenou za peniaze a ukrajinské občianstvo.

Domov
Zdieľať
Diskusia