Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
2. mája 2022, 6:47
Čas čítania 1:23
Jana Chovancová

Vo filme Barbie nebude slávny banger od dánskej kapely Aqua. Mattel sa s nimi chcel v minulosti súdiť

Vo filme Barbie nebude slávny banger od dánskej kapely Aqua. Mattel sa s nimi chcel v minulosti súdiť
Zdroj: Mainframe Studios
FILMY A SERIÁLY BARBIE MARGOT ROBBIE
Uložiť Uložené

Come on Barbie, let’s go party! Slová známej pesničky od kapely Aqua v novom filme nezaznejú. Môžu za to spory z minulosti, keď Mattel podal žalobu na MCA Records.

Pesnička Barbie Girl od kapely Aqua z roku 1997 sa okamžite stala hitom po celom svete. Mnohí fanúšikovia čakali, že práve tento song bude súčasťou nového filmu Barbie s herečkou Margot Robbie, ktorá si vo filme zahrá hlavnú rolu. Hit od skupiny Aqua v ňom však nezaznie. 

Napriek fanúšikom, ktorí sa domnievajú, že tento popový banger by mal byť súčasťou filmu, portál Variety informuje, že sa nič také nestane. „Táto pesnička nebude súčasťou filmu,“ vyjadril sa pre Variety Møller-Jørgensen, manažér hlavnej speváčky kapely Aqua Lene Nystrøm.  

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Margot Robbie (@margotrobbieofficial)

V minulosti sa vyskytol problém medzi skupinou Aqua a firmou s hračkami Mattel, ktorá vlastní aj značku Barbie. Po tom, čo sa pesnička Barbie Girl stala fenoménom v roku 1997, firma Mattel podala žalobu na MCA Records, ktorí v Amerike distribuovali tento hit. Napriek tomu, že predali 1,4 milióna kópií a stali sa číslom jeden v americkom chartrovom rebríčku, firme Mattel prekážal text a videoklip pesničky. 

Odporúčané
11 najlepších outfitov Margot Robbie. Nie je len Barbie, ale aj sexi kráľovnou vintage modelov na červenom koberci 11 najlepších outfitov Margot Robbie. Nie je len Barbie, ale aj sexi kráľovnou vintage modelov na červenom koberci 27. marca 2024, 11:00

Firma Mattel sa obávala, že by slová pesničky mohli potenciálne poškodiť meno produktu, keď ju údajne vykresľovali ako promiskuitnú. Nepáčili sa im ani slová Kena, keď Barbie odpovedal „Kiss me here, touch me there“ (Pobozkaj ma sem, dotkni sa ma tam). Námietky mali aj voči videoklipu, keď Ken náhodou odtrhol ruku Barbie.

V reakcii na to MCA Records uviedli, že pieseň, ako aj videoklip boli paródiou, a podali vlastnú žalobu za ohováranie a výroky, ktoré hovorca firmy Mattel uviedol počas súdneho sporu. 

„Aj keby sme slová piesne považovali za prijateľné, nestiahli by sme žalobu, pretože pieseň zverejnili a distribuovali bez nášho súhlasu a vedomia,“ vyjadril sa hovorca spoločnosti Mattel a skutok označil ako krádež.

Okresný súd v Kalifornii však zamietol tvrdenia oboch strán a odporučil im upokojiť sa. Po 25 rokoch to však vyzerá tak, že konflikt medzi nimi stále pretrváva.

Mohlo by ťa zaujímať:
Advokát prominentov Marek Para ide do väzby, rozhodol Najvyšší súd
10 zaujímavostí o Gal Gadot, o ktorých si (možno) nevedel
Moldavsko by mohlo byť ďalším cieľom Ruska. Putin sa vraj rozhodol otvoriť nový vojnový front, píše denník The Times
Domov
Zdieľať
Diskusia