Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. apríla 2022, 12:18
Čas čítania 1:18
Adam Novosad TASR

Zmiznutie Madeleine McCannovej sa rozuzľuje. Oficiálne je podozrivým nemecký pedofil, oznámila teraz portugalská prokuratúra

Zmiznutie Madeleine McCannovej sa rozuzľuje. Oficiálne je podozrivým nemecký pedofil, oznámila teraz portugalská prokuratúra
Zdroj: TASR/AP
NEWS MADELEINE MCCANN
Uložiť Uložené

Zmiznutie Madeleine McCannovej mohol mať na svedomí nemecký pedofil, oficiálne oznámila portugalská prokuratúra.

Nemeckého pedofila vyhlásili za oficiálne podozrivého v prípade zmiznutia britského dievčatka Madeleine McCannovej, ku ktorému došlo pred 15 rokmi v Portugalsku, oznámila vo štvrtok portugalská prokuratúra. Informuje o tom DW a Sky News.


Madeleine zmizla z dovolenkového apartmánu svojich rodičov v portugalskom letovisku Praia da Luz 3. mája 2007 – len niekoľko dní pred svojimi štvrtými narodeninami. Prípad vyvolal bezprecedentnú medzinárodnú honbu na páchateľa. Jej rodičia si ju minulý rok pripomenuli v deň, keď mala osláviť svoje 18. narodeniny.


Prokuratúra v portugalskom meste Portimao spresnila, že muž, ktorého identita nebola zverejnená, bol za oficiálne podozrivého v tomto prípade vyhlásený tento týždeň v stredu.

Podľa medializovaných informácií by malo ísť o pedofila identifikovaného ako Christian B., ktorý medzi rokmi 1995 až 2007 žil práve v portugalskej provincii Algarve, kde Madeleine zmizla. Christian B. sa podľa polície v tomto období živil pochybnými aktivitami, ktoré zahŕňali vlámania do hotelových izieb či apartmánov.


Nemecká polícia v roku 2020 odhalila, že v prípade muža ide o pedofila a sexuálneho delikventa, ktorý už bol v Nemecku za mrežami za znásilnenie v letovisku Praia de Luz v roku 2005. On sám však akékoľvek prepojenie so zmiznutím britského dievčaťa odmieta.

Odporúčané
Madeleine McCannová zmizla ako 3-ročná. Nezvestné dievčatko vyvolalo mediálny ošiaľ, ktorý ničí životy jej najbližším Madeleine McCannová zmizla ako 3-ročná. Nezvestné dievčatko vyvolalo mediálny ošiaľ, ktorý ničí životy jej najbližším 7. augusta 2019, 17:13

Polícia v Nemecku sa domnieva, že Madeleine uniesol a usmrtil práve on, ale doposiaľ voči nemu neboli vznesené oficiálne obvinenia. Portugalská prokuratúra potvrdila, že za oficiálneho podozrivého bol muž vyhlásený vďaka spolupráci s Nemeckom, avšak aktuálne nie je obvinený zo žiadneho trestného činu súvisiaceho so zmiznutím dievčaťa. 


Telo unesenej Madeleine sa ani napriek rozsiahlemu vyšetrovaniu, ktoré viedla britská i portugalská polícia, nikdy nenašlo. Polícia v Portugalsku prípad v roku 2008 najprv uzavrela bez hmatateľného výsledku.

V roku 2013 vyšetrovanie opätovne spustila, keď podľa nej „vyšli najavo nové náznaky“ toho, čo sa v osudný deň odohralo. Odvtedy prebieha vyšetrovanie v spolupráci s britskými a nemeckými úradmi, ktoré prebrali úlohu najaktívnejšej zložky pátrania. 

Domov
Zdieľať
Diskusia