Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. apríla 2022, 7:51
Čas čítania 0:58
Daniel Mikolášik

Kim Čong-un daroval najznámejšej severokórejskej hlásateľke luxusnú rezidenciu. Dom je údajne prejavom vďaky za jej oddanosť

NEWS KIM ČONG-UN SEVERNÁ KÓREA SPRÁVY ZO SVETA
Uložiť Uložené

Moderátorka, ktorá pracuje pre štátnu televíziu už viac ako 50 rokov, je podľa vodcu národným pokladom.

Vodca KĽDR Kim Čong-un daroval najznámejšej severokórejskej hlásateľke Ri Čchun-hi luxusnú rezidenciu pri rieke v hlavnom meste Pchjongjangu. Sedemdesiatdeväťročná moderátorka, zahraničnými médiami prezývaná aj Ružová dáma, získala nové sídlo za svoju službu pre štátnu televíziu KCTV, informuje ABC.

Kľúče od nového príbytku si vo štvrtok prevzala osobne od severokórejského vodcu. „Kim povedal, že nie je nič, čo by neurobil pre národný poklad, akým je Ri Čchun-hi, ktorá pracuje ako revolučná hlásateľka strany už viac ako 50 rokov,“ napísala štátna tlačová agentúra KCNA. Vodca ju osobne previedol novým sídlom.

Kim jej poďakoval za jej dlhoročnú prácu a vernosť a požiadal ju, aby aj naďalej slúžila ako hlas jeho vládnej Kórejskej robotníckej strane (KRS). Ri vo verejnom vyhlásení povedala, že spoločne so svojou rodinou celú noc plakala od šťastia a „hlbokej vďačnosti za dobrosrdečnosť, ktorú jej strana preukázala“.

Ri Čchon-hi Kim čong un
Zdroj: TASR/AP

 „Tým, že Kim Čong-un dáva dary ľuďom, ktorí sú mu verní, si chce poistiť ich lojalitu a vnútornú jednotu. Ri Čchun-hi medzi takýchto ľudí jednoznačne patrí, pretože mu pomáhala šíriť víťazoslávne správy o jadrových a raketových testoch a slúži mu ako akási hlásna trúba,“ tvrdí juhokórejský analytik Mun Song Muk.

Odporúčané
Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom 9. apríla 2024, 19:30

Ri Čchun-hi sa svojím netradičným hlásením správ, zvučným a emóciami nabitým prejavom a typickým ružovým krojom preslávila po celom svete. Do dôchodku odišla v roku 2012 a na obrazovky sa opäť vrátila v roku 2016, keď oznámila úspešný jadrový test Severnej Kórey. Počas dekád pôsobenia informovala o mnohých významných udalostiach, ako raketových testoch či smrti predchádzajúcich vodcov.

Domov
Zdieľať
Diskusia