Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Viktor Kniš
3. marca 2022, 18:19
Čas čítania 0:59

Prejav Vladimira Putina: Rusi a Ukrajinci sú jeden národ

Kategória:
News
Uložiť Uložené
Prejav Vladimira Putina: Rusi a Ukrajinci sú jeden národ
Zdroj: Alexei Nikolsky, Sputnik, Kremlin Pool Photo/AP/TASR

Putin obvinil ukrajinskú armádu, že civilistov používa ako ľudské štíty.

Česká televízia ČT24 odvysielala ďalší príhovor ruského prezidenta Vladimira Putina. Šéf Kremľa opäť zopakoval, že na Ukrajine prebieha „špeciálna operácia denacifikácie a demilitarizácie krajiny“.

Opäť nepoužil slovo vojna a tvrdí, že Rusi sa iba bránia ukrajinskej agresii, aj keď o nej neexistujú žiadne dôkazy. Práve naopak, ruská armáda už týždeň bombarduje najväčšie ukrajinské mestá, rakety dopadajú aj na rezidenčné oblasti. A to napriek tomu, že Kremeľ zavádza tvrdeniami o inteligentných armádnych systémoch, ktoré zasahujú len strategické vojnové ciele. Putin obvinil ukrajinskú armádu, že civilistov používa ako ľudské štíty. 

Vladimir Putin tvrdí, že jeho cieľom je zabrániť jadrovému konfliktu. Ukrajina pritom jadrové zbrane nevlastní, vzdala sa ich po rozpade Sovietskeho zväzu výmenou za to, že Rusko bude rešpektovať jej územnú celistvosť.

Putin opäť rozprával o svojich koreňoch a nezmyselne sa odvolával na históriu. Vyhlásil tiež, že Rusi a Ukrajinci sú jeden národ. Hovoril aj o tom, ako odmení rodiny padlých vojakov miliónmi rubľov, ktoré však rýchlo strácajú na hodnote.

8. apríla 2024, 19:00 Čas čítania 8:10 Ako Rusi fanatizujú ukrajinské deti na okupovaných územiach a robia z nich zabijakov Ako Rusi fanatizujú ukrajinské deti na okupovaných územiach a robia z nich zabijakov

Ruský prezident dnes telefonoval so svojím francúzskym náprotivkom Emmanuelom Macronom. Trval na tom, že Moskva plánuje dosiahnuť svoje ciele na Ukrajine, či už vojenskou, alebo diplomatickou cestou. „Rusko má v úmysle pokračovať v nekompromisnom boji proti militantom z nacionalistických ozbrojených skupín,“ povedal Putin podľa prepisu telefonátu, ktorý zverejnil Kremeľ.

Putinov prejav prichádza v čase, keď prebieha druhé kolo mierových rokovaní„Hlavnými bodmi programu sú okamžité zastavenie paľby, prímerie a vytvorenie humanitárnych koridorov na evakuáciu civilistov zo zničených alebo z neustále ostreľovaných miest,“ napísal na Twitteri poradca ukrajinského prezidenta Mychajlo Podoľak.

Domov
Zdieľať
Diskusia