Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. marca 2022, 18:09
Čas čítania 0:41
Eduard Starkbauer TASR

Cudzinecká polícia bude až do odvolania vybavovať len Ukrajincov. Ostatní si budú musieť počkať

NEWS HRANICE VOJNA NA UKRAJINE
Uložiť Uložené

Doterajšie platné rezervácie na oddeleniach cudzineckej polície stornovali.

Cudzinecká polícia reaguje na príval veľkého množstva Ukrajincov. Jej hovorkyňa Denisa Bárdyová dnes oznámila, že až do odvolania budú jej oddelenia spracovávať len požiadavky ukrajinských občanov. K včerajšiemu večeru prekročilo slovensko-ukrajinskú hranicu podľa slovenskej polície 41 555 Ukrajincov.

Ukrajina, Ubľa, hranice, vojna
Zdroj: TASR/František Iván


„Na stránkových pracoviskách budú vybavovaní len cudzinci prichádzajúci z Ukrajiny, ktorí sú štátnymi príslušníkmi Ukrajiny a ich rodinní príslušníci.“ Cudzinecká polícia v tejto súvislosti pripomína nutnosť dodržiavania tzv. ohlasovacej povinnosti v zmysle zákona o pobyte cudzincov. Ohlasovaciu povinnosť je možné splniť prostredníctvom vyplnenia tlačiva dostupného na internetovej stránke ministerstva vnútra. Vyplnené a podpísané tlačivo musí každý žiadateľ o pobyt, pracovné povolenie či azyl doručiť na oddelenie cudzineckej polície.

Odporúčané
Milan Mazurek sa sťažuje, že cez hranice k nám prúdia Afričania. Polícia zverejnila štatistiku cudzincov Milan Mazurek sa sťažuje, že cez hranice k nám prúdia Afričania. Polícia zverejnila štatistiku cudzincov 28. februára 2022, 19:54

Denisa Bárdyová v súvislosti so zvýšeným náporom zo strany ukrajinských občanov upozorňuje, že všetky doterajšie rezervácie termínov na oddeleniach cudzineckej polície stornujú, a keď to bude možné, zverejnia informáciu o tom, kedy sa bude dať znovu objednať. „Zároveň pripravujeme novelu zákona o pobyte cudzincov, ktorá cudzincom predĺži pobyt, ak by si nestíhali podať žiadosť o obnovenie pobytu včas preto, že sme obmedzili vybavovanie cudzincov na stránkových pracoviskách.“

Domov
Zdieľať
Diskusia